Connect with us

Producten en hoe ze te eten

Wat is de Piattella hasj?

Hasj Piatella

Heb je al gehoord van de nieuwste hasjtrend? Piattella – soms gespeld als piatella – heeft harsliefhebbers in vervoering gebracht. Sommigen noemen het de beste hasj aller tijden.

PUBLICITE

Het is een revolutionaire techniek die technologische vooruitgang combineert met de rijke tradities van de hasjwereld, en is gericht op kenners die op zoek zijn naar de beste ervaring die cannabisconcentraten te bieden hebben.

Ontdek hieronder de essentie van Piattella en verdiep je in het complexe creatieproces.

Wat is Piattella?

Piattella, afgeleid van een vers ingevroren product, is in wezen hasj die koud is verwerkt tot een boterachtige consistentie. Het wordt vaak gemaakt van geglazuurde hasj van de hoogste kwaliteit, bekend als “full melt“, die moeiteloos smelt bij het verdampen en weinig of geen resten achterlaat op het oppervlak van de vaporizer bowl of dabber.

Hoewel koud drogen geen nieuw concept is, richt de Piattella-techniek zich op het intensiveren van smaken door het verstrijken van de tijd en de omgevingstemperatuur, waardoor een kenmerkende textuur en uiterlijk ontstaat. De resulterende cold cured ice hash heeft een opmerkelijke gelijkenis met kleine, stevige stukjes brood of snoep. De consistentie is stevig genoeg om met precisie te worden gesneden, net als boter, zonder te plakken of resten achter te laten.

PUBLICITE
Du Hash Piattella

Du Hash Piattella

Gerenommeerde hasjexperts zoals Zio van Uncle’s Farms, een cannabisvereniging in Barcelona, speelden een belangrijke rol in de ontwikkeling van de Piattella hasjtechniek.

Met behulp van premium, zes sterren geglazuurde hasj van bekroonde hasjproducenten zoals La Sagrada Farms en Slite 23, ontwikkelde Zio een methode om de ultieme weergave te bereiken. Zijn proces heeft de maximale expressie van de cultivar ontketend, waardoor het rijk van oplosmiddelvrije magie is uitgebreid en liefhebbers hasj kunnen ervaren als nooit tevoren.

Hoe Piattella hasj wordt gemaakt

Het droogproces bestaat uit een delicate dans van precisie en het kiezen van de juiste cultivar. Zio legt uit dat het belangrijkste is om te wachten tot de ijswater hasj begint te smelten, waarbij tijd en temperatuur als leidraad worden gebruikt. Het doel van Piattella’s nauwgezette rijpingsproces is om oxidatie te vertragen, zodat consumenten kunnen genieten van een verse Piattella op het hoogtepunt van zijn perfectie.

Het proces begint met het verpakken van een volledig gesmolten, met ijs geëxtraheerde hasj in cellofaan of een soortgelijke hermetische verpakking. Deze verpakking zorgt ervoor dat er geen contact is tussen de hasj en de lucht, vergelijkbaar met de traditionele technieken die gebruikt worden voor tempelballen. Het goed verpakte hasjmonster wordt vervolgens in een vacuüm afgesloten glazen container geplaatst, zodat de natuurlijke alchemie van het koud drogen zich kan ontvouwen.

PUBLICITE

Na verloop van tijd zorgt het koude droogproces ervoor dat de hasj terpenen loslaat en een beschermende buitenlaag vormt. Deze delicate metamorfose geeft de hasj een licht vochtige consistentie, die doet denken aan traditionele hasj of budder.

De fundamentele doelen van het proces blijven ongewijzigd: het verbeteren van de smaken, het stabiliseren van de hasj op kamertemperatuur en het verlengen van de houdbaarheid tot na de koeling.

Hoe wordt Piattella geconsumeerd?
Piattella hasj kan op verschillende manieren worden geconsumeerd, op de traditionele manier in een joint of in een vaporizer. Het is een unieke ervaring, gekenmerkt door een voortreffelijke mix van effecten, aroma’s en smaken.

De populariteit van Piattella is ook te danken aan het praktische aspect. Het nauwgezette rijpingsproces garandeert een aanzienlijk langere houdbaarheid, waardoor het zich onderscheidt van ijswater hashes gemaakt s van vers bevroren bloemen. Het risico dat de textuur, de smaak en het aroma van de extractie worden aangetast door blootstelling aan omgevingsfactoren, is aanzienlijk kleiner met Piattella.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed