Connect with us

Producten en hoe ze te eten

Hoe verberg je de geur van cannabis?

De geur van cannabis verbergen

Zelfs als je legaal cannabis gebruikt, kunnen er momenten zijn waarop je niet de aandacht wilt trekken. Hier zijn wat tips over hoe je die kenmerkende geur kunt maskeren.

PUBLICITE

Dennen- en grapefruitsap, stinkdier- en dieseldampen, verse aarde en gemalen peper – de grote verscheidenheid aan aroma’s die Cannabisbloemen afgeven maakt deel uit van wat deze plant zo plezierig en meeslepend maakt. Maar er zijn genoeg momenten waarop je niet wilt dat het onmiskenbare aroma van Cannabis van je kleren afdruipt of je woonkamer binnendringt wanneer je onverwachte gasten hebt.

Als je discreter wilt zijn met je cannabis, moet je je richten op twee belangrijke punten: hoe voorkom je de geur en hoe maskeer je hem als hij uit de hand loopt. Houd je adem in, we komen nu bij de kern van de zaak.

Veroorzaakt het verdampen van cannabis geurtjes?

In Frankrijk is medicinale cannabis alleen toegestaan als het wordt voorgeschreven als onderdeel van een experiment met medicinale cannabis en moet het worden verdampt in plaats van gerookt.

Omdat vaporisatie de cannabis verhit zonder het te verbranden, produceert het geen rook, alleen damp. Dit spaart niet alleen de longen en keel, maar betekent ook dat je geen last hebt van cannabisrookpluimen.

PUBLICITE

Dat gezegd hebbende, vaping produceert wel een kenmerkende geur, hoewel die lang niet zo sterk is als cannabisrook en vrij snel verdwijnt.

Hoe de geur van cannabis te vermijden

Ventilatie is je vriend

Als je cannabis rookt, vooral een krachtige, prikkelende soort, kan het aroma een lange weg afleggen en in een mum van tijd een afgesloten ruimte vullen.

Als je op een plek bent waar je niet wilt stinken, zoals je thuiskantoor, zorg er dan voor dat de ruimte goed geventileerd is. Open een raam en, indien mogelijk, een deur om de lucht te laten circuleren.

Probeer zo dicht mogelijk bij het open raam te ademen en adem zoveel mogelijk uit. Als je een kleine ventilator hebt, zet die dan met je gezicht naar het raam toe als een soort afzuigkap en probeer van achteren door de bladen te blazen.

PUBLICITE

Als je klaar bent, laat dan het raam open en zet indien mogelijk een plafondventilator aan, zodat de kamer minstens een half uur kan luchten.

Voor cannabisbloemen geldt hetzelfde principe – het aroma van de bloemen kan in een gesloten ruimte in de lucht blijven hangen, dus zorg ervoor dat je een raam op een kier laat.

Bedek je sporen

De geur van cannabis verdwijnt niet altijd zodra de rook is opgetrokken. Sommige accessoires, zoals pijpen en bangs, kunnen nog enige tijd een sterke geur afgeven, dus zorg ervoor dat je ze schoonmaakt en opbergt als je klaar bent.

Als je thuis consumeert, zorg er dan voor dat je kastdeuren sluit, anders kan de rook naar binnen sijpelen en een geur achterlaten op je kleren.

Zoek een discrete plek

Een beproefde tip voor mensen die hun cannabisconsumptie discreet willen houden, is om een rustige plek te zoeken om te consumeren.

Thuis kan dit betekenen dat je buiten op de veranda gaat zitten, of als je aan het werk bent of een sociale bijeenkomst hebt, naar de parkeerplaats gaat of even snel naar de winkel rent. Je plotselinge afwezigheid kan argwaan wekken, maar als er geen cannabisrook in de buurt is, kun je gerust zijn.

Consumeren in de buurt van het badkamerraam, met de afzuigkap aan en de douche aan om stoom te creëren, kan ook helpen om de geur te maskeren, hoewel je misschien een douche moet nemen om deze truc uit te voeren.

Hoe kom je van de geur af

?
De andere belangrijkste vorm van cannabisgeurbestrijding is het maskeren van de geur als deze al in de lucht hangt.

Wierook

Wierookgeuren zoals nag champa, sandelhout of lavendel kunnen sterk zijn, zelfs overweldigend, maar ze helpen een kamer te ontdoen van de geur van wiet. Aan de andere kant, omdat de geur van wierook vaak wordt geassocieerd met headshops en de stoner- of hippiecultuur, kan het de niet zo subtiele boodschap uitzenden dat “hier net wiet is gerookt”.

Essentiële oliën

Etherische oliën zoals patchoeli, pepermunt of rozemarijn kunnen ook helpen om cannabis te maskeren en kunnen gemakkelijk worden aangebracht op de handen en achter de oren. Je kunt ook een diffuser gebruiken om het aroma door de kamer te verspreiden.

De geur maskeren met luchtverfrissers

Luchtverfrissers, zoals potpourri sprays, kunnen royaal worden gebruikt in een kamer met een sterke of hardnekkige cannabisgeur. Je kunt ook luchtverfrissers voor in de auto kopen – bijvoorbeeld de boomvormige die mensen aan hun achteruitkijkspiegel hangen – en die in een ruimte ophangen. Deze methode kan vooral effectief zijn in een kleine ruimte zoals een kast.

Luchtzuiveraars om rook te maskeren

Luchtreinigers gebruiken verschillende methoden om verontreinigende stoffen uit de lucht te verwijderen, zoals houtskoolfilters, ionisatoren en HEPA-filters, die in de lucht zwevende deeltjes die de geur van cannabis helpen creëren, kunnen opvangen en verwijderen. Hoewel ze soms duur zijn, kunnen luchtreinigers effectief zijn in het verminderen van de geur van cannabis en in ieder geval helpen om de lucht in je huis te ontdoen van veelvoorkomende verontreinigende stoffen en allergenen.

De geur van cannabisbloemen verbergen

Hoewel de meeste rookmaskertrucs ook goed werken om de geur van cannabisbloemen te verbergen, zijn er specifieke stappen te nemen en producten op de markt om te voorkomen dat je stash de boel verstopt.

Bewaar je bloemen in luchtdichte glazen potten

Er is geen betere manier om je cannabisbloemen te bewaren dan in luchtdichte glazen potten. Niet alleen is er geen risico dat statische lading de trichomen verwijdert (zoals bij plastic zakken), maar ze beschermen je kruid ook tegen lucht en vocht en behouden de geur.

Koop een stevige pot met een goed sluitend deksel en zorg ervoor dat je de pot niet vaker opent en sluit dan nodig is. Hierdoor blijven de buds langer vers en een afgesloten pot cannabis zal niet stinken.

Orde-proof bewaarzakken

Geurbestendige zakjes zijn een geweldige oplossing om geurtjes thuis of onderweg te verbergen. Voor liefhebbers van buiten zijn er ook veel waterdichte opbergzakken op de markt. Deze variëren meestal in grootte van een klein tasje tot een grote waterdichte tas ter grootte van een cameratas of kleine laptoptas.

De grotere tassen zijn vaak voorzien van sloten en compartimenten om pijpen of andere spullen in op te bergen, zodat ze gebruikt kunnen worden als geurbestendige opbergdoos voor je cannabis en accessoires.

Orde-proof opbergdozen

Een stijlvolle en zeer effectieve oplossing om wietgeurtjes te voorkomen kan een geurbestendige houten kist zijn die, net als grote opbergzakken, ook kan worden gebruikt om accessoires en parafernalia in op te bergen. Deze kisten hebben meestal hetzelfde formaat en uiterlijk als kleine sigaren humidors, en zijn luchtdicht om het kruid vers en geurvrij te houden. Je kunt ook investeren in een ‘cannador’, een kleine afgesloten cannabis luchtbevochtiger die geuren van je stash tegenhoudt en ook de luchtvochtigheid binnenin regelt.

Een container in een container

Als je je zorgen maakt over geurtjes en je bent er niet van overtuigd dat je glazen pot of geurzak alleen volstaat, kun je overwegen om dubbel te verpakken. Je kunt je bloem bijvoorbeeld bewaren in een kleine Mason pot in een grote tupperware container, waardoor je twee lagen geurbescherming hebt.

Odour-absorberende gels

Een populaire methode die wordt gebruikt door professionele cannabistelers is geurabsorberende gels.

Geurneutraliserende gels worden meestal geleverd in een houder ter grootte van een geurkaars en bestaan uit een mengsel van essentiële oliën die in een gel zijn gesuspendeerd. Plaats gewoon een bakje gel in de ruimte in kwestie en het regelt zichzelf. Eén belangrijke opmerking echter: De gel kan via de lucht in contact komen met de buds, waardoor de smaak en geur permanent kunnen veranderen.

Lichaamsgeur bedekken

Veel van de geur van cannabisrook en bloemen kan ook op je lichaam worden overgedragen. Na het roken kan de geur aan je kleding, haar, huid en nagels blijven hangen, zelfs als je niet meer in de buurt van het kruid bent.

Zorg ervoor dat je je handen goed wast zodra je gestopt bent met roken en overweeg een ander shirt aan te trekken of een hoed op te zetten om wat van de geur te verbergen. Je adem kan je nog steeds verraden, dus je kunt je tanden poetsen en/of kauwgom kauwen als je incognito wilt blijven.

Een beetje eau de cologne of parfum kan ook een deel van de geur verdoezelen, hoewel je het vervangt door een sterke eau de cologne geur, die hoofden kan doen omdraaien, vooral als je niet in je element bent.

Spuit je kleren in met Febreze

Je kleren verwisselen is niet altijd een optie, maar met een paar spraytjes van een geurverdrijver zoals Febreze ruik je in een mum van tijd weer als nieuw gevouwen wasgoed.

Veroorzaakt cannabis decarboxylering een geur?

De geur van cannabis decarboxylatie kan behoorlijk sterk zijn, vooral als je in een kleine flat woont en/of je keuken slecht geventileerd is. Gelukkig blijft de geur van decarboxylatie niet lang hangen, en binnen een half uur na het uitzetten van de oven zou het verdwenen moeten zijn.

Aan de andere kant zouden de meeste bereide edibles niet naar cannabis moeten ruiken. Cannabisolie kan een geroosterde nootachtige geur hebben, en spacecake kan een vleugje kruiden- of aarde-aroma hebben, maar niets zoals de geur van een open pot met cannabisbloemen of een rookpluim. Hoe zit het met THC gummies, mints en chocolaatjes? Je hoeft helemaal niet te verwachten dat ze ruiken.

Hoe dan ook, je moet edibles afgesloten bewaren en uit de buurt van kinderen en andere gasten houden, zodat mogelijke geurtjes verder verdwijnen.

Hoe lang blijft de geur hangen?

Hoe lang de geur aanhoudt hangt grotendeels af van waar je het consumeert en welke stappen je neemt om de geur te minimaliseren. Als je rookt in een vochtige kamer met shagtapijt, geen ramen en geen ventilatie, blijft de geur waarschijnlijk hangen.

Maar als de kamer goed geventileerd is en je zorgt ervoor dat je uitademt door het raam, of je gebruikt een sploof en een krachtige plafondventilator, dan heb je minder last van de geur. En als de geur een beetje blijft hangen, kan royaal gebruik van luchtverfrissers een groot verschil maken.

Wat je lichaam betreft, als je je echt zorgen maakt over geurtjes, hoef je je alleen maar om te kleden en te douchen. De geur zou moeten verdwijnen, hoewel je misschien oogdruppels nodig hebt als je last hebt van roodheid.

Al met al is het een goede zaak. Zelfs als je kamer het eerste uur stinkt, als je de deur of het raam open laat, zou alles ’s ochtends weer normaal moeten zijn.

Pas de kansen in je voordeel

Voor veel cannabisgebruikers is geur een aangename en geruststellende eigenschap van de plant, waarvoor ze in de loop der jaren minder gevoelig zijn geworden.

Onthoud dat mensen die niet roken veel gevoeliger zijn voor geur: ze kunnen het waarnemen op kleding, haar of meubels, zelfs als je neusgaten enigszins ongevoelig zijn geworden door een opeengestapelde laag trichomen.

Vergeet niet dat andere mensen gevoeliger kunnen zijn voor het aroma en iets minder vergevingsgezind dan jij. Handel daarnaar. Zorg ervoor dat je de gemeenschappelijke ruimten van je huis of kantoor verlucht en overweeg ook de volgende aanpak: als je cannabis rookt, is de geur waarschijnlijk sterker dan je denkt, dus neem maatregelen om ermee om te gaan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed