Connect with us

Producten en hoe ze te eten

Wat gebeurt er als je cannabis in de magnetron doet?

Cannabis in de magnetron

Wat het internet (of Snoop Dogg) je ook vertelt, welke video’s er ook trending zijn op social media, cannabis in de magnetron zetten is absoluut niet nodig. Ja, je kunt je wiet in de magnetron doen. Maar zoals zoveel dingen die je kunt doen, betekent het niet dat je het ook moet doen.

PUBLICITE

Zal het in de magnetron zetten van je cannabis het beschadigen? Misschien niet – als je weet hoe krachtig je magnetron is en hoe lang je je kruid erin kunt laten zonder dat het verbrandt. Maar om het goed te doen, moet je soms een beetje uitproberen, en waarom zou je knoeien?

Hoe een magnetron werkt

Microgolven koken voedsel niet; ze “prikkelen” de moleculen door de watermoleculen in het voedsel te laten trillen. De buitenkant van het voedsel wordt verwarmd door de magnetron, terwijl de binnenkant wordt verwarmd door geleiding van warmte van buitenaf.

Het standaardvermogen van een magnetron ligt tussen 600 en 1.200 watt, maar de meeste mensen hebben een magnetron tussen 900 en 1.000 watt. Het vermogen van uw magnetron heeft een directe invloed op de snelheid waarmee wat u erin doet heet wordt, waarbij een hoger vermogen een snellere opwarming betekent.

Cannabinoïden hebben een laag kookpunt. Het kookpunt van THC is 157°C, terwijl dat van CBD 180°C is. Als gevolg hiervan kan het verhitten van je wiet in de magnetron cannabinoïden zoals THC mogelijk koken, waardoor je een droog, hard kruid overhoudt dat niet de gewenste ervaring geeft.

PUBLICITE

Maakt het microgolven van cannabis het sterker?

Niet alleen brengt het microgolven van wiet de cannabinoïden in gevaar, maar het kan ook de terpenen verspreiden, waardoor de wiet over het algemeen zwakker wordt. Microgolven verhogen de temperatuur van het kruid door de watermoleculen te laten trillen. Hierdoor kunnen vluchtige verbindingen vrijkomen, waaronder terpenen, waardoor het aroma, de smaak en mogelijk de effecten van je cannabis veranderen.

Vermoordt het microgolven van cannabis schimmel?
Nee. Microgolven kan sommige schimmels doden, maar schimmels hoeven niet levend te zijn om problemen in je lichaam te veroorzaken. Mycotoxinen kunnen nog steeds aanwezig zijn na het microgolven. Rook niet en consumeer geen beschimmelde cannabis, zelfs niet als het is gemicrowaved.

Om schimmel op cannabis te doden zonder de cannabinoïden aan te tasten, heb je gammastraling nodig, die microgolven niet gebruiken.

Kan je cannabis decarboxyleren in de magnetron?
Er is niet veel wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat een magnetron thuis je wiet kan decarboxyleren, maar sommige commerciële cannabisextractieprocessen gebruiken ze voor dit doel.

PUBLICITE

De hitte die je magnetron produceert is hoog genoeg om het decarboxylatieproces te starten, waarbij de zure cannabinoïden worden omgezet in hun neutrale vormen. Maar heb je wel eens voedsel in de magnetron gedaan om erachter te komen dat het op sommige plekken heet was en op andere nog koud? Hetzelfde geldt voor je cannabis. Magnetrons verhitten dingen niet altijd gelijkmatig en de decarboxylatie zal ongelijkmatig zijn als je het gebruikt voor je wiet.

Is het mogelijk om edibles in de magnetron te bereiden?
Nogmaals, het gebruik van de magnetron om cannabis te verwarmen zal (in het beste geval) inconsistente resultaten opleveren. Je kunt de magnetron gebruiken om je cannabis te verwarmen of boter te infuseren, maar je zult niet de beste of meest krachtige resultaten krijgen. Magnetrons zijn berucht om het niet gelijkmatig verhitten van voedsel, en je kunt cannabisboter aan de ene kant verbranden en aan de andere kant niet gaar genoeg krijgen.

Je loopt ook het risico dat de waardevolle cannabinoïden en terpenen worden verhit. Het gebruik van een beproefde infusiemethode of infusiemachine is een veel betere manier om edibles te bereiden die precies goed smaken.

Als je de magnetron wilt gebruiken om een bestaande edible, zoals een koekje of brownie, opnieuw op te warmen, aarzel dan niet. Laat het er alleen niet te lang in – minder dan 15 seconden zou genoeg moeten zijn. Het kruid in het eetbare product is al gedecarboxyleerd en een korte tijd in de magnetron zal de chemische samenstelling van het eetbare product niet radicaal veranderen.

Wat is dat allemaal over Snoop Dogg die zijn joints in de magnetron doet?
Ja, Snoop Dogg zou zijn joints in de magnetron hebben gedaan voordat hij ze rookt. Iedere stoner is vrij om cannabis te consumeren zoals hij of zij dat wil, Snoop Dogg inbegrepen. Maar er is geen wetenschappelijk bewijs dat het gebruik van cannabis in de magnetron heilzaam is, en als het te lang in de magnetron blijft, kan het zelfs de potentie verminderen.

Snoop beweert dat microgolven de boel ‘strakker’ maken en de smaak ‘insluiten’ – en hij heeft het niet helemaal mis. Omdat microgolven watermoleculen opwekken, zal het resterende water in zijn blunt verdampen in de magnetron, waardoor de blunt strakker wordt. Maar de smaak waar hij het over heeft komt waarschijnlijk doordat de terpenen in de lucht verdampen, niet in zijn longen.

Als je je bluntwikkels moet rehydrateren voordat je ermee gaat rollen, doe dat dan niet in de magnetron. Je kunt de blunt zacht maken met je adem om hem kneedbaarder te maken, of je kunt hem boven een pan kokend water houden zodat hij wat stoom opneemt. Laat het niet te lang boven het water hangen, anders krijg je een klef blad.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed