Connect with us

Woordenlijst cannabis

Droog zeven

Een concentraat dat wordt gemaakt door de ophoping van gedroogde cannabistrichomenklieren. Droog zeven is het goedkoopste type concentraat om te maken, maar een van de moeilijkste om te maken. Het wordt verkregen door de cannabis te zeven door droge zeven, waarvan de grootte varieert afhankelijk van de grootte van de trichomen. Droge zeef kan alleen worden gebruikt, gemengd met tabak of cannabistoppen voor extra potentie.

PUBLICITE

Wat is dry sift

?
Dry sift is een concentraat gemaakt van trichomenklieren, gekenmerkt door zijn zachte zanderige textuur en uiterlijk. Het wordt niet beschouwd als een extract omdat de trichomenklieren waaruit dry sift bestaat mechanisch uit het plantmateriaal worden verwijderd zonder gebruik te maken van oplosmiddelen. Dry sift kan thuis gemaakt worden door plantaardig materiaal te zeven op een zeef. Commerciële fabrikanten van dry sift gebruiken vibrerende zeven om industriële hoeveelheden cannabis te verwerken.

Trichome klieren zijn de kleine aanhangsels op het oppervlak van planten die terpenen en cannabinoïden produceren. De trichomen op gedroogde planten kun je vergelijken met rijpe appels aan bomen. De makkelijkste manier om deze appels te verwijderen is door de hele boom te schudden en het fruit te laten vallen. Door de boom te schudden breng je mechanische energie aan waardoor de appels loskomen van de boom en op de grond vallen. Als je hard genoeg aan de boom schudt om de meeste appels te laten vallen, is het waarschijnlijk dat sommige takken ook zullen vallen. Als je al het materiaal dat van de boom valt zou verzamelen met behulp van een zeef met gaten ter grootte van appels, zou je alle “verontreinigingen” die van de boom vallen opvangen en ervoor zorgen dat alleen rijpe appels eruit worden gefilterd.

Droog zeven gebeurt op dezelfde manier. Het plantmateriaal wordt geschud op een zeef waarvan de grootte overeenkomt met die van de trichomenklieren, waardoor de trichomen door de zeef vallen terwijl het plantmateriaal, dat de zuiverheid van de zeef zou verminderen, wordt tegengehouden. Trichomenklieren hebben een diameter van 20 tot 120 micron, wat overeenkomt met de meest gebruikte zeven.

De grotere microns vangen alle trichomen met capillaire stengels (90-120 micron), terwijl de kleinere microns (20-40 micron) de klieren van de stengels isoleren.

PUBLICITE

De zuiverheid van de droge zeef hangt grotendeels af van de grootte van de zeven, de techniek die tijdens het proces wordt gebruikt en het vochtgehalte van het plantmateriaal. Droge zeef kan verder worden verfijnd door het te “kaarden”, d.w.z. door het voorzichtig met een kaart over kleinere zeven te wrijven, of zelfs door de laagsmeltende zeef te persen om hars te maken.

Hoe droog zeefgoed bewaren

Afhankelijk van hun consistentie worden concentraten meestal bewaard in een glazen of siliconen pot of in vetvrij papier. Potten zijn ideaal voor het kortstondig bewaren van kief, vooral als ze in de koelkast bewaard worden. Voor langdurige opslag moet kief vacuüm worden afgesloten en in een glazen container in de vriezer worden bewaard.

Hasjfabrikanten hebben twee opties om thuis droog te zeven, met een set zeven of met een vat. Zeven kunnen los worden gekocht of als onderdeel van een zeefdoos, waarin de zeven worden bewaard, gestapeld en gescheiden voor volledige functionaliteit in een schone, gesloten doos. Een trommel is een cilinder of een zeeftrommel die plantaardig materiaal vasthoudt en zeeft terwijl hij wordt rondgedraaid, meestal vergezeld van een container of een vlak ontvangstoppervlak waar de droge zeef wordt opgevangen.

Wat is een droge zeef met volledige smelting?
De kwaliteit van oplosmiddelvrije concentraten, inclusief dry sift, wordt over het algemeen gemeten aan de hand van hun smeltgraad. Hasjfabrikanten gebruiken een sterrensysteem om de kwaliteit van hash te beoordelen. Hoewel er geen universeel systeem is, is het beoordelingssysteem met zes sterren een van de populairste onder hasjfabrikanten. Het is ook handig om je droge zeef in verschillende gradaties van kwaliteit of zuiverheid te verdelen. Een mengsel met één of twee sterren wordt beschouwd als hasj van culinaire kwaliteit, voornamelijk vanwege de relatief grote hoeveelheid plantenmateriaal. Een mengsel met drie tot vier sterren, of “half melt”, is een hasj van lagere kwaliteit die maar half smelt. Een “full melt” met vijf of zes sterren wordt beschouwd als de zuiverste vorm van droge zift die op zichzelf geconsumeerd kan worden.

PUBLICITE

Het beoordelingssysteem met zes sterren is subjectief, maar maakt wel onderscheid tussen zuivere droge sift van hoge kwaliteit. Hoe hoger de beoordeling, hoe meer mellow je kief zal zijn. Hoe lager de beoordeling, hoe meer plantaardige verontreinigingen het zal bevatten.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed