Connect with us

Woordenlijst cannabis

Volledig spectrum terpeenextract (HTFSE)

Een term die wordt gebruikt om een van de twee delen aan te duiden die ontstaan wanneer een full-spectrum extract wordt gemaakt van cannabisbloemen en wordt gescheiden in het laboratorium. In extracten op basis van marihuana bevat deze fractie meer terpenen dan het High-cannabinoid Full Spectrum Extract gedeelte van een full-spectrum extract. Full-spectrum extracten met een hoog terpeengehalte bestaan doorgaans uit ongeveer 50% THCA en 13-40% terpenen, afhankelijk van de samenstelling van de uitgangsplant. Afhankelijk van hun algehele textuur kunnen HTFSE’s soms worden aangeduid als Sauce.

PUBLICITE

Lees meer over HTFSE

High Terpene Full Spectrum Extracts (HTFSE) zijn, zoals de naam al zegt, full spectrum extracten die gekenmerkt worden door relatief hoge concentraties terpenen. Volspectrumextracten worden geëxtraheerd met als doel de complexe reeks verbindingen in de ruwe cannabisplant te behouden. In de context van cannabis wordt de term ‘spectrum’ gebruikt om te verwijzen naar het volledige scala aan verbindingen die worden geproduceerd door de trichomenklieren van de plant, zonder ongewenste moleculen zoals wassen, lipiden en vetten.

De effecten van cannabis die wij ervaren zijn het resultaat van complexe ontwikkelingen van cannabinoïden, flavonoïden en terpenen die voorkomen in de klierachtige trichomen van de plant. Hoewel de belangrijkste cannabinoïden, tetrahydrocannabinol (THC) en cannabidiol (CBD), grotendeels verantwoordelijk zijn voor de meest opmerkelijke effecten van cannabis, leveren terpenen en flavonoïden een belangrijke bijdrage door synergetisch te werken met de cannabinoïden.

Populaire extracten die als volledig spectrum kunnen worden beschouwd zijn saus en levende hars. Saus kan een volspectrum product zijn, maar dit is niet gegarandeerd omdat het proces van het verwijderen van het oplosmiddel dat gebruikt wordt voor de extractie het spectrum van gewenste verbindingen kan veranderen. Levende hars is ook niet gegarandeerd een volledig spectrum extract, maar het behoudt over het algemeen meer van de terpenen van de plant dan elk ander extract.

Of een bepaalde saus of levende hars kan worden beschouwd als een HTFSE hangt af van hoe het product werd geëxtraheerd en of het deel uitmaakte van een extractie die het extract met hoge terpenen scheidde van het extract met hoge cannabinoïden.

PUBLICITE

HTFSE versus HCFSE

Het verschil tussen een full-spectrum extract met een hoog terpeengehalte en een full-spectrum extract met een hoog cannabinoïdegehalte ligt in de manier waarop de twee worden geëxtraheerd en van elkaar worden gescheiden. Wanneer een volspectrum extract wordt gemaakt van gedroogde bloemen, scheidt het zich onder specifieke omstandigheden in twee fracties, HTFSE en HCFSE. De HTFSE heeft de neiging de vorm aan te nemen van een korrelige vloeistof of een sausachtige structuur, terwijl de HCFSE de neiging heeft zich te materialiseren als een suiker- of diamantextract. Wanneer HCFSE geëxtraheerd wordt uit marihuanarassen, bevat het ongeveer 90% THCA, terwijl HTFSE ongeveer 50% bevat, met een hoger percentage terpenen, variërend van 13% tot 40%. THCA is de zure vorm van THC en decarboxyleert in actieve THC wanneer het wordt blootgesteld aan hitte.

Hoewel het spectrum van een HTFSE of HCFSE niet hetzelfde is als dat van een levende plant, worden ze nog steeds als volledig spectrum beschouwd, omdat ze alle verbindingen hebben vastgelegd die beschikbaar zijn op het moment van extractie.

Waarom terpenen verkiezen boven cannabinoïden

?
Als we cannabisconcentraten kiezen voor hun potentie en effect, waarom kiezen we dan een 50% THCA-extract zoals HTFSE boven een 90% THCA-extract zoals HCFSE? Omdat THCA alleen niet per se effectiever is, noch in termen van therapeutisch effect, noch in termen van vergiftiging, dan een extract met een lager THCA-gehalte maar grotere hoeveelheden andere verbindingen, met name terpenen.

Je hebt misschien wel eens gehoord van het milieueffect. Dit is een term die is bedacht door de Israëlische onderzoeker Raphael Mechoulam om het gecombineerde effect te beschrijven van cannabisbestanddelen die samenwerken voor een groter totaaleffect. Daarom kan een combinatie van cannabisverbindingen krachtiger en therapeutischer zijn dan een geïsoleerde verbinding, waaronder THC.

PUBLICITE

Uiteindelijk hangt de keuze tussen een HTFSE en een HCFSE af van je persoonlijke voorkeur en hoe cannabis jou als individu beïnvloedt. Hoewel HTFSE minder THCA bevat dan HCFSE, bevat het over het algemeen een grotere hoeveelheid terpenen en andere gewenste verbindingen en kan het uiteindelijk een breder scala aan gewenste effecten geven.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed