Connect with us

Woordenlijst cannabis

CO2

Kooldioxide. In cannabisconcentraten verwijst CO2 naar een niet-ontvlambaar oplosmiddel dat wordt gebruikt om gewenste verbindingen uit de cannabisplant te extraheren. Het CO2 extractieproces kan het gebruik van subkritische en superkritische vloeistoffen omvatten, variërend in druk en temperatuur.

PUBLICITE

Wat is CO2-olie

?
CO2-olie, soms ook CO2 hasjolie of CO2 cannabisolie genoemd, is de algemene naam voor cannabisconcentraten die gemaakt zijn met CO2 als oplosmiddel. Onder de naam CO2-olie zijn er eigenlijk verschillende specifieke soorten cannabisconcentraten. Maar zolang het proces waarbij het concentraat is gemaakt gebruik maakt van CO2 als oplosmiddel, kan het eindproduct worden beschouwd als CO2 olie. Dit omvat ook CO2-hennep extractie, waarbij hennepplanten worden gebruikt om CBD-olie en andere van hennep afgeleide concentraten te produceren.

Wat is superkritische CO2-extractie

?
superkritische CO2-extractie is een proces waarbij CO2-gas voorbij het “kritieke punt” wordt gecomprimeerd om een “superkritische vloeistof” te worden. Deze vloeistof wordt vervolgens op het cannabisplantmateriaal aangebracht, waarbij veel van de cannabinoïden en terpenen worden verwijderd. De hele oplossing wordt vervolgens op een temperatuur en druk gebracht waarbij de CO2 weer gas wordt en verdampt, waardoor de uit de cannabisplant geëxtraheerde chemicaliën achterblijven.

Superkritische CO2-extractie staat erom bekend een product van hoge kwaliteit te produceren, voornamelijk omdat het CO2-gas zijn superkritische punt kan bereiken bij drukken en temperaturen die de geoogste cannabinoïden en terpenen niet beschadigen. Bovendien verdampt CO2 schoon en vervuilt het het eindproduct niet.

Hoe CO2 olie gebruiken

CO2-concentraten worden voornamelijk geconsumeerd door verdamping. Concentraten worden vaak gebruikt in een vape pen met een voorgevulde cartridge. Concentraten zoals CO2-was of een andere vorm van THC-CO2-extract worden vaak geconsumeerd door dabben. Om CO2-dabs te consumeren, moet een “dab nail” (een nagel) worden verwarmd totdat deze heet genoeg is om het concentraat te verdampen. Zodra de nagel de gewenste temperatuur heeft bereikt, wordt een klein beetje concentraat op de nagel geplaatst, waar het onmiddellijk verdampt. De damp wordt vervolgens geïnhaleerd, meestal via een waterpijp.

PUBLICITE

Hoe CO2-olie maken

Om CO2-olie te maken, manipuleren concentraatfabrikanten de temperatuur en druk om CO2 in een vloeistof te veranderen. Cannabisplantmateriaal wordt dan in deze vloeistof gedrenkt, waardoor de cannabinoïden en terpenen chemisch uit het plantmateriaal worden geëxtraheerd. Zodra dit proces is voltooid, wordt het plantmateriaal uit de oplossing gehaald. Vanaf hier manipuleert de fabrikant van het concentraat opnieuw de druk en temperatuur om de CO2 om te zetten in een gas. Wanneer het gas verdampt, blijft er een geconcentreerde substantie achter die bijna volledig bestaat uit cannabinoïden en terpenen.

Hoe maak je shatter met CO2

De shatter is een bepaald soort cannabisconcentraat dat zijn naam dankt aan zijn fijne, broze, glasachtige structuur. In feite wordt het ‘shatter’ genoemd omdat dit concentraat, in tegenstelling tot andere concentraten die veel kleveriger zijn, droog en bros genoeg is om in splinters uiteen te vallen.

Shatter kan worden gemaakt met behulp van CO2-extractiemethoden. Net als bij elk ander CO2-concentraat wordt het cannabisplantmateriaal geweekt in een vloeibare vorm van CO2, waardoor de cannabinoïden en terpenen worden verwijderd. Nadat het plantmateriaal is verwijderd en de CO2 is verdampt, blijft er een geconcentreerde vorm van cannabinoïden en terpenen over. Om van deze substantie chips te maken, wordt het in een vacuümoven geplaatst, vervolgens uitgespreid op een anti-aanbak oppervlak en laten afkoelen tot het een stevig vel chips vormt.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed