Connect with us

Woordenlijst cannabis

Hydrocultuur

Hydrocultuur is een methode om cannabisplanten te kweken met water als substraat, in plaats van aarde. Bij hydrocultuur worden de wortels in water gesuspendeerd en al het water dat in eerste instantie niet wordt opgenomen, wordt teruggevoerd in het systeem voor later gebruik.

PUBLICITE

“Mijn vriend kweekt hydro en dat is absoluut dodelijk.”

“Hydroponisch kweken is schoner omdat je niet met aarde te maken hebt.”

“Het is hydrocultuur, hoor je?”

Wat is hydrocultuur

Bij hydrocultuur hangen de wortels van cannabisplanten in water, in plaats van aarde te gebruiken als groeimedium of lucht voor aeroponics. Er zijn verschillende soorten hydrocultuursystemen, waaronder diepwaterkweek, eb en vloed, druppel…

PUBLICITE

Hydroponische systemen bestaan over het algemeen uit een kamer of tray waarin de planten staan en die gevuld is met voedselrijk water. De wortels kunnen permanent in het water hangen, of op regelmatige tijdstippen worden overspoeld met water en dan uitdrogen, afhankelijk van het systeem. Hydroponie wordt vaak gekweekt van gekloonde cannabisplanten in plaats van zaden.

Hydroponie geeft de kweker meer controle over de planten, omdat het groeimedium (water) gemakkelijker kan worden geregeld dan aarde of andere media. Om deze reden is hydroponisch gekweekt gras over het algemeen van betere kwaliteit. Deze installaties zijn echter arbeidsintensiever omdat je constant de pH-waarde en het ppm-gehalte van het water en de voedingsstoffen moet controleren. Naast het extra werk is een hydroponisch systeem waarschijnlijk duurder om op te zetten en vereist het meer vaardigheden en kennis.

De geschiedenis van hydrocultuur

Mensen experimenteren al duizenden jaren met een vorm van hydrocultuur, van de hangende tuinen van Babylon tot de chinampa’s van de Azteken. Moderne hydrocultuur begon in 1929 met William Frederick Gericke van de Universiteit van Californië, die erin slaagde een 8 meter hoge tomatenplant te kweken met behulp van hydrocultuur.

Recent onderzoek suggereert dat een van de voordelen van hydroponie is dat “vergeleken met het systeem op basis van aarde, het hydroponische systeem een homogenere voedingsomgeving biedt voor planten met minder risico op ziektes die door de aarde worden overgedragen” Maar het onderzoek is meer verdeeld over de waterefficiëntie van hydroponie: Terwijl een 2019 white paper van de Massachusetts Cannabis Control Commission opmerkt dat “hydroponisch gekweekte cannabis veel waterintensiever is dan andere gewassen”, stelt een 2017 studie dat ze veel minder water gebruiken dan traditionele kweeksystemen.

PUBLICITE

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed