Connect with us

Woordenlijst cannabis

Aeroponics

Aeroponics voor cannabis

Aeroponics of aeroponics is een methode om cannabisplanten te kweken waarbij de wortels in de lucht in een kamer hangen en water krijgen. Aeroponics wordt vaak gebruikt om te beginnen met cannabis klonen om ze een gezond wortelstelsel te geven voordat ze in aarde of een ander groeimedium worden gepot.

PUBLICITE

“Ik heb een aeroponic cloner gekocht zodat ik geen last meer zou hebben van wortelblokjes.”

“Aeroponics zorgt voor een gezonde en sterke start van je klonen.”

Wat is aeroponics

Aeroponics is een geweldige manier om cannabisklonen te laten beginnen met een gezond wortelstelsel voordat je ze in aarde of een ander kweekmedium transplanteert. Bij de aeroponicsmethode worden de uiteinden van de klonen in een kamer opgehangen en besproeid met water dat rijk is aan voedingsstoffen, waardoor de klonen meer zuurstof krijgen, wat resulteert in een snellere en efficiëntere wortelgroei.

Systemen die gebruik maken van aeroponics worden over het algemeen ‘kloners’ genoemd en je kunt er een kopen of thuis maken met behulp van een 20-liter emmer. Het is bekend dat kloners een hoog slagingspercentage hebben in vergelijking met de traditionele methode van wortelblokjes, een tray en een koepel – een hoog percentage van de klonen die in de kloner worden geplaatst zullen wortel schieten en uitgroeien tot gezonde, sterke cannabisplanten.

PUBLICITE

Hoe aeroponics werkt

Met aeroponics is een kloner een waterdichte tank met deze componenten:

  • Een tank voor het water
  • Een pomp om het water te laten circuleren
  • Verschillende sproeiers om de onderkant van de klonen te besproeien
  • Schuimkragen voor de klonen

Nadat er meerdere klonen zijn geoogst, worden er schuimkragen om de klonen geplaatst en vervolgens in de bovenkant van de kloner geplaatst. De kragen vormen een waterdichte afsluiting om te voorkomen dat er water uit de kloner ontsnapt.

De tank wordt gevuld met water en de voedingsstoffen worden aan het water toegevoegd. Plaats het deksel op de tank en zorg ervoor dat er geen open gaten zijn in de bovenkant van de cloner. Sluit de pomp aan en deze zal de onderkant van de klonen bewateren.

Als de kloonmaker niet wordt geleverd met een timer, is het een goed idee om er een aan te schaffen, zodat de kwetsbare klonen niet de hele dag onder water komen te staan en de omgeving in de kloonmaker niet te heet wordt door de pomp die de hele tijd draait.

PUBLICITE

Klonen moeten binnen 5 tot 14 dagen uit de grond komen.

Wat is het verschil tussen aeroponics en hydrocultuur?
Aeroponics en hydroponics zijn vergelijkbare systemen voor het kweken van cannabis, met één belangrijk verschil: bij aeroponics worden de plantenstengels en wortels in de lucht gehangen en besproeid met water, terwijl ze bij hydroponics direct in water worden gehangen. Beide systemen hebben een reservoir en een pomp om het water te laten circuleren.

Aeroponics wordt voornamelijk gebruikt voor klonen. Zodra ze een stevig wortelstelsel hebben, kunnen klonen naar een andere omgeving worden getransplanteerd om complete planten te worden. Met hydrocultuur kunnen cannabisplanten gedurende hun hele levenscyclus in het hydrocultuursysteem groeien, tot aan de oogst.

Beide systemen zijn technischer dan direct in aarde kweken en er komt meer apparatuur bij kijken. Met name aeroponics kan moeilijk zijn om aan te wennen, omdat vers gesneden klonen erg kwetsbaar zijn en de kweker ze regelmatig in de gaten moet houden om te voorkomen dat ze doodgaan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed