Connect with us

Woordenlijst cannabis

Wat is het volgen van zaad tot verkoop voor cannabis?

Van zaad tot verkoop voor cannabis

Seed-to-sale tracking is een computerprogramma dat cannabis documenteert en volgt van zaadje tot eindproduct op de plank bij een verkooppunt. In staten of landen waar cannabis legaal is, zijn cannabisbedrijven over het algemeen wettelijk verplicht om software voor het volgen van zaad tot verkoop te hebben.

PUBLICITE

“Ons seed-to-sale platform maakt het makkelijk voor dispensaries om inventaris en winst bij te houden.”

“Seed-to-sale trackingtechnologie kan telers helpen hun opbrengsten te verbeteren door een nauwgezette administratie bij te houden.”

Wat is zaad-naar-verkoop technologie?
Als staten de teelt, distributie en verkoop van cannabis willen legaliseren, moeten ze zich houden aan wetgeving die ontworpen is om alle stadia van het productie- en verkoopproces te controleren. Seed-to-sale software documenteert de aankoop van zaden en klonen, de groei van onvolgroeide en volwassen planten, het moment van oogsten, het transport van het product en de verkoop aan detailhandelaren, extractors of klanten.

Deze software zorgt ervoor dat eigenaren van cannabisbedrijven de juiste hoeveelheden oogst en product documenteren en dat producten op de juiste manier worden getest. In de praktijk behoort elke gram bloem, evenals elke pre-roll, edible, topical en elk ander cannabisproduct tot een partij die is gemarkeerd met een uniek label of QR-code, die wordt bijgewerkt terwijl de plant of het product door de productie- of retailcyclus gaat.

PUBLICITE

Waarom is tracering van zaad tot verkoop nodig om te werken in de cannabisindustrie?
Om de oprichting en controle van de cannabisindustrie te vergemakkelijken, moeten bedrijven transparant zijn. Om legaal als cannabisbedrijf te kunnen opereren, moeten bedrijven een volledige en consistente administratie bijhouden van hun activiteiten, procedures en winsten.

Hoewel het overkill lijkt, is het bijhouden van het hele traject van zaadje tot verkoop cruciaal bij diefstal, vervuilde producten en audits, omdat het cannabiswerkgevers in staat stelt verliezen te beoordelen en slechte batches te identificeren, terwijl ze kunnen aantonen dat ze voldoen aan de staatswet.

Verplicht medische cannabis het traceren van zaad tot verkoop?
In staten waar medicinale cannabis is toegestaan, en bovendien wanneer recreatieve cannabis dat ook is, is het traceren van zaad tot verkoop over het algemeen vereist voor zowel medicinale als recreatieve cannabis.

In de VS opereren medicinale cannabis programma’s in een grijs gebied waar registers niet zo streng zijn, dus zijn ze niet per se verplicht om software voor het traceren van zaad tot verkoop te hebben, de keuze is aan de staat.

PUBLICITE

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed