Connect with us

Woordenlijst cannabis

Sinsemilla

Cannabis sinsemilla

Sinsemilla is een Spaanse term die “zonder zaden” betekent en verwijst naar cannabis die zonder zaden wordt gekweekt. In het wild produceert cannabis zaden op hetzelfde moment als de bloemen, zodat wanneer het sterft, het het volgende jaar opnieuw groeit. De sinsemilla cannabisteelt werd overgenomen in de jaren 1960 en 1970 om bloemen te produceren die zaadloos waren en daarom geschikter voor consumptie, door alleen bloeiende vrouwelijke cannabisplanten te kweken en te voorkomen dat ze bestoven werden.

PUBLICITE

“Ik koop alleen sinsemilla bloem.”

“Sinsemilla is de enige manier om cannabis van hoge kwaliteit te kweken”.

Geschiedenis van sinsemilla

De cannabisplant kan mannelijk of vrouwelijk zijn, en in het wild bestuiven mannetjes vrouwtjes, die vervolgens zaden produceren. De genetica van mannelijke en vrouwelijke planten wordt doorgegeven aan de zaden, dus wanneer een vrouwelijke plant sterft – cannabis is een eenjarige plant, die elk jaar groeit en sterft – laat ze zaden achter, die de volgende lente nieuwe planten worden.

Alleen vrouwelijke cannabisplanten produceren toppen (parthenocarpische bloemen of vruchten), dus als ze bestoven worden, groeien de zaden in de bloemen. Cannabis sinsemilla, of ‘zaadloos’, is gekweekt om te voorkomen dat zaden worden gevormd op vrouwelijke planten, zodat ze alleen bloemen produceren.

PUBLICITE

Om sinsemilla cannabis te kweken, worden de mannelijke planten uit elkaar geduwd of weggeduwd van de vrouwelijke planten voordat ze stuifmeelzakjes ontwikkelen en de vrouwelijke planten kunnen bestuiven. Hierdoor kunnen de vrouwelijke planten zich concentreren op het produceren van toppen in plaats van zaden.

Het kweken van cannabis met zaden is gunstig voor de natuurlijke evolutie van de plant. Planten zijn van nature geëvolueerd in hun omgeving en hebben eigenschappen en karakteristieken verworven die hen helpen beter te overleven in hun omgeving.

De voordelen van sinsemilla

Voordat sinsemilla standaard werd onder kwekers, was de kans groot dat het kruid dat je kweekte of kocht zaden bevatte. Toppen met zaden worden over het algemeen beschouwd als van mindere kwaliteit – de zaden geven een doordringende rook.

Met sinsemilla kan de cannabisplant al haar energie en middelen besteden aan het produceren van bloemen in plaats van zaden. Dit resulteert in betere kwaliteit, krachtigere toppen en een hogere opbrengst, omdat er geen zaden in de toppen zitten. Het verschil in potentie is zo radicaal dat consumenten, toen ze voor het eerst sinsemilla begonnen te roken, dachten dat het een andere cannabissoort was.

PUBLICITE

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed