Connect with us

Woordenlijst cannabis

Broeikas

Een structuur voornamelijk gemaakt van een transparant materiaal, vaak glas, waarin kwekers planten kweken. Het kweken in kassen stelt planten in staat om te profiteren van natuurlijk zonlicht, terwijl ze beschermd worden tegen de externe elementen die geassocieerd worden met het kweken in de open lucht. Het kweken in kassen is ook milieuvriendelijker en minimaliseert het energieverbruik dat geassocieerd wordt met binnenkweek.

PUBLICITE

Wat betekent “kas”?

De term “kas” verwijst naar constructies die uitsluitend zijn ontworpen voor het kweken van planten. Ze vergemakkelijken het kweken van planten door een gecontroleerde omgeving te bieden die tegelijkertijd zonlicht en warmte vasthoudt.

Vrijwel elk type plant kan in een kas worden gekweekt, van bloemen tot groenten tot cannabis. Om gezonde gewassen te kweken, moet een legale cannabis kweker de planten voorzien van de juiste hoeveelheid licht, temperatuur, vochtigheid en voeding.

Hoe een kas werkt

Een broeikas, inclusief een cannabiskas, werkt volgens eenvoudige principes. Het glas of ander transparant materiaal waarin de kas is gebouwd, zorgt ervoor dat zonlicht en warmte de structuur binnendringen, waar de warmte vervolgens wordt vastgehouden. Dit proces zorgt voor een ideale omgeving voor planten om het hele jaar door te groeien, ongeacht het seizoen.

Hoe kweek je wiet in een kas

Cannabis kweken in een kas is in wezen hetzelfde als binnen kweken. Het belangrijkste verschil is dat de zon het meeste, zo niet al het licht en de warmte levert die nodig zijn om de planten gelukkig en gezond te houden.

PUBLICITE

Tijdens de wintermaanden moeten legale kwekers het beperkte daglicht aanvullen met binnenkweeklampen en koudere temperaturen compenseren met kachels. Als algemene handleiding lees je hier hoe legale kwekers cannabis kweken in een cannabiskas:

Stap 1: Zaadjes ontkiemen

Een van de makkelijkste manieren om je cannabis zaden te ontkiemen is door een turfkorrel te gebruiken om de zaden te starten. Zodra het zaadje voorzichtig in de korrel is geduwd en lichtjes bedekt is met een dun laagje turf, wordt het in een vochtige atmosfeer bewaard. Na een paar dagen begint het zaadje te ontkiemen.

Stap 2: De planten verpotten

Als het zaadje wortels heeft ontwikkeld, is het tijd om het te planten. Ze worden in hun groeimedium geplaatst (levende aarde, steenwolblokjes, kokos…).

Stap 3: Voeden en verzorgen

Terwijl het jonge plantje groeit, heeft het water, voedingsstoffen, licht en warmte nodig. Tijdens de warmere maanden laten kwekers ventilatoren draaien om de lucht te laten circuleren en te voorkomen dat het te warm of vochtig wordt in de cannabiskas. In koelere seizoenen moeten kwekers misschien iets meer licht en warmte geven om de planten tevreden te houden.

PUBLICITE

Stap 4: Oogsten

Wanneer de plant heeft gebloeid en de bloemtrichomen melkachtig wit zijn, is het tijd om te oogsten. De planten worden dan afgeknipt, waarbij je erop let dat je de trichomen niet verstoort.

Stap 5: Drogen

Nu is het tijd om de bloemen te drogen. In dit stadium is het handig om de lange stelen waaraan de bloemen vastzitten te bewaren. De planten worden meestal ondersteboven geplaatst in een goed geventileerde ruimte.

Stap 6: Uitharden

Wanneer de cannabisbloemen voldoende droog zijn, worden ze van hun stelen gehaald. De bloemen worden in luchtdichte containers geplaatst, uit de buurt van direct licht en warmte. Het hardingsproces gaat door totdat de bloemen de ideale balans tussen droogheid en kleverigheid hebben bereikt. In dit stadium zijn de cannabisbloemen klaar voor consumptie.

Hoewel de meeste soorten goed zullen gedijen in een cannabisserre, zijn de meest winterharde de beste keuzes voor het kweken in een kas. Hier zijn een paar opties:

  • Zkittlez
  • Blueberry OG
  • Jack Herer
  • Northern Lights
  • White Widow

Voordelen van het kweken van cannabis in een kas

Er zijn veel potentiële voordelen aan het gebruik van een kas voor cannabis:

  • Een gecontroleerde omgeving beperkt de contacten van de plant met insecten, ongedierte, bacteriën en ziekten
  • Omdat een cannabisserre voornamelijk afhankelijk is van passieve zonne-energie voor licht en warmte, is deze energiezuiniger dan de traditionele binnenkweek
  • Met deze methode kun je in de winter beginnen met het kweken van cannabis in een kas voor extra oogsten

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed