Connect with us

Woordenlijst cannabis

Carburateurdop

Een dabbing accessoire dat de luchtstroom beperkt en warmte vasthoudt rond dom-loze nagels of bangers, waardoor cannabisconcentraat op een lagere temperatuur kan verdampen en de kwaliteit en smaak van het concentraat behouden blijft.

PUBLICITE

Wat is het doel van carb caps?
De carb cap is in 2013 uitgevonden door Task Rok, oprichter van het dab-accessoires bedrijf Highly Educated. De term carb cap komt van het woord carburateur. Een carb cap is voor een dabapparaat wat een carburateur is voor een auto. Net zoals een carburateur de luchtstroom regelt en daarmee de druk rond een motor, regelt een carbdop de luchtstroom en daarmee de druk rond een dab.

Verschillende soorten carburateurdoppen

Hoewel de functie van alle doppen hetzelfde is – warmte vasthouden en de temperatuur verlagen waarbij dabs verdampen – zijn er een aantal verschillende soorten en stijlen die ideaal zijn voor verschillende dabconfiguraties.

Enkele van de populairste soorten stoppen zijn

Standaard carburateurstoppen

Standaard pluggen zijn eenvoudig, met een afgerond uiteinde dat dienst doet als stopper en een handvat om vast te houden tijdens het dabben.

PUBLICITE

Bubbeldoppen

Bubble plugs zijn vernoemd naar hun bubbelvorm en hebben holle stelen die uitsteken vanaf zowel de boven- als onderkant van de plug, waardoor de carburateur ontstaat. Ze zijn ontworpen om te werken met de kwartsplug met platte bovenkant. De ronde vorm zorgt voor een afdichting tegen de platte bovenkant, waardoor het concentraat sneller verdampt. De ronde vorm zorgt voor een afdichting tegen de platte bovenkant, waardoor het concentraat sneller verdampt. De vorm zorgt er ook voor dat gebruikers van carbdoppen de dop gemakkelijk kunnen draaien, waardoor het concentraat sneller over de banger (bekend als chasing) beweegt, wat zorgt voor een efficiëntere dab.

Richtingsdoppen

Directionele flux carb doppen creëren ook een afdichting op banger nagels, maar een directionele flux carb dop heeft een carb gat en een dunne, schuine steel die uit de onderkant van de dop steekt. Als je de dop draait, zal de luchtstroom die door de steel wordt gecreëerd het concentraat rond het oppervlak van de nagel dwingen, waardoor het sneller verdampt.

De meeste carb caps zijn gemaakt van titanium, kwarts of glas.

Hoe gebruik je een carb cap

?
Stap 1: Breng een schar aan op het verwarmde oppervlak van de nagel of banger.

PUBLICITE

Stap 2: Bedek de nagel of banger met de carb cap.

Stap 3: Als je een directional flow of bubble cap gebruikt, draai er dan voorzichtig aan, waardoor het concentraat over het oppervlak van de nail wordt verdeeld door de luchtstroom rond de kamer te duwen. Als je een standaard dab tool met een carb dop of een dop met een platte basis gebruikt, gebruik dan een zachte op en neer gaande beweging om de luchtstroom te controleren.

Stap 4: Als je klaar bent om de damp te inhaleren, verwijder je de carb dop om je apparaat vrij te geven.

Waar koop ik een carb cap

?
Carb caps dienen geen ander doel dan een dab accessoire te zijn. Je vindt ze dus alleen in fysieke headshops of online.

De voordelen van een tankdop

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een carb cap is dat je concentraten bij een veel lagere temperatuur kunt spuiten. Als de nagel van een dab rig wordt verhit tot een extreem hoge temperatuur – fakkels kunnen de nagel verhitten tot meer dan 500°C – kan dit effectief de smaak en potentie van de dab vernietigen, waardoor dabbers achterblijven met een verbrande en ineffectieve damp.

Door een lage temperatuur carb cap te gebruiken, verwarmd tot tussen de 150 en 200°C, kunnen consumenten genieten van het volledige smaak- en smaakprofiel van het concentraat terwijl de terpenen behouden blijven, waardoor de therapeutische en bedwelmende effecten van het concentraat behouden blijven.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed