Connect with us

Geschiedenis van cannabis

Wat is de Emerald Triangle?

Smaragden Driehoek

Als je je ooit hebt afgevraagd welke regio in de VS de meeste cannabis produceert, dan wil je vast meer weten over de Emerald Triangle. Deze regio met drie county’s in Noord-Californië is een toplocatie voor cannabisteelt.

PUBLICITE

Hier leer je een aantal fascinerende feiten over de Emerald Triangle (bekend als Emerald Triangle), hoe het aan zijn naam komt en waarom het belangrijk is voor wietliefhebbers.

Waarom wordt het de Emerald Triangle genoemd?
De Emerald Triangle omvat drie provincies in het noordwesten van Californië:

  • Humboldt County
  • Mendocino County
  • Trinity County

Gezamenlijk produceert dit trio county’s meer cannabis dan enige andere plaats in de VS. De regio beschikt ook over cannabis van de hoogste kwaliteit ter wereld. Sacramento mag dan de hoofdstad van Californië zijn, de Emerald Triangle is de onofficiële hoofdstad van cannabis. Heuvels en open ruimtes kenmerken de Emerald Triangle, die dunbevolkt is vergeleken met andere delen van Californië. Alleen de stad Eureka, in Humboldt County, heeft bijna 50.000 inwoners, terwijl de rest van de regio bestaat uit een reeks kleine steden en boerendorpjes.

Geschiedenis van de Emerald Triangle

Het verhaal van de Emerald Triangle begint in 1967, tijdens wat bekend staat als de “Summer of Love” in San Francisco. Dit sociale fenomeen en tegenculturele back-to-the-land beweging explodeerde in het Haight-Ashbury district van San Francisco. Dat jaar kwamen meer dan 100.000 hippies samen in de gouden stad om te protesteren tegen de oorlog in Vietnam, kunst te promoten, liefde te verspreiden… en veel cannabis te consumeren. Deze progressieve mensen, die soms “bloemenkinderen” worden genoemd, legden de basis voor een bloeiende cannabisteelt.

PUBLICITE

Bijna 30 jaar later, in 1996, nam Californië Proposition 215 aan om het gebruik van cannabis voor medische doeleinden te legaliseren. Tegenstanders begroetten de wet met controverse in en buiten de rechtbank, maar de regio was al rijp voor cannabistelers om te oogsten in Californië.

Vandaag de dag is de Emerald Triangle de thuisbasis van bijna een kwart miljoen mensen, waarvan velen hun brood verdienen in de cannabisindustrie of recreatief wiet consumeren van lokale telers. Het kweken van cannabis is een manier van leven in deze regio, waarvan het gematigde mediterrane klimaat de teelt van vele andere planten dan cannabis stimuleert. Net zoals Napa Valley ideaal is voor het kweken van druiven, is de Emerald Triangle geschikt voor het kweken van cannabis.

Waar staat Humboldt County bekend om?
Humboldt County, dat een derde van de Emerald Triangle beslaat, staat bekend als een agrarische gemeenschap waar een groot deel van de bevolking leeft van de landbouw. Meer dan 20% van de bevolking van de county leeft van het kweken van cannabis. De county staat ook bekend om het kweken van wiet van hoge kwaliteit en heeft ‘oorsprongsbenamingen’ voor veel van zijn cannabisproducten.

Humboldt County wordt ook wel het ‘stonerparadijs’ genoemd en heeft zich verzet tegen de legalisatiebeweging in Californië. Hoewel het contra-intuïtief lijkt, vrezen veel telers in de county dat de wijdverspreide legalisatie van wiet de prijzen zal drukken. Voor sommige kwekers is een zwarte markt, ook al is die illegaal, winstgevender dan een gereguleerde markt. Vereisten voor papierwerk en kwaliteitscontrole dreigen de winsten van lokale boeren nog verder te drukken. Bovendien groeit de bevolking in de regio snel en hebben sommige cannabistelers hun gewassen met vallen bekleed om diefstal te voorkomen. Deze maatregelen lijken misschien extreem, totdat je bedenkt dat de criminaliteit in de regio, met name Humboldt County, berucht is.

PUBLICITE

Is Humboldt County nog steeds gevaarlijk?
Afgezien van de vele wietkwekerijen staat Humboldt County bekend om iets minder wenselijks: een hoog misdaadcijfer. Het aantal moorden is historisch gezien zo hoog in de county dat er in 2018 een Emerald Triangle tv-programma, Murder Mountain, is uitgekomen. Murder Mountain was een Netflix true-crime docuserie die de donkere kant van de cannabisindustrie in de county onderzocht, waaronder de verdwijning en moord in 2013 op de lokale kweker Garret Rodriguez. In reactie op de populaire serie noemde het kantoor van de sheriff het gruwelijke portret een “onvolledig verhaal” in een artikel gepubliceerd in 2019 in de Times Standard.

Wat de mening ook is, de misdaadstatistieken spreken voor zich, en Humboldt heeft het op één na hoogste moordcijfer in Californië, zoals gerapporteerd in een artikel uit 2018 in The Mercury News. Hoewel sommigen beweren dat de criminaliteit in het gebied langzaam verbetert, heeft Humboldt misschien nog een lange weg te gaan om de reputatie van zich af te schudden die het een Murder Mountain spotlight opleverde.

Interessante feiten over de Emerald Triangle

De Emerald Triangle heeft niet alleen een tv-programma geïnspireerd, maar ook een kleurrijk vocabulaire om lokale tradities te beschrijven:

  • Croptober is de lokale bijnaam voor oktober, wanneer de oogst in volle gang is
  • De trimmigranten arriveren in Croptober van buiten de regio om te helpen met de oogst en de cannabis klaar te maken voor verzending
  • Cannabistelers hebben veel unieke cannabissoorten gecreëerd in de Emerald Triangle, zoals Desert Diesel van Humboldt Seeds en Black Water van Cali Connection
  • “Wietbomen” zijn een fenomeen in de vruchtbare Emerald Triangle, waar sommige cannabisplanten een hoogte van meer dan 4 meter bereiken
  • De Emerald Triangle is natuurlijk gastheer van de Emerald Cup, ’s werelds populairste cannabiscompetitie.

Milieuproblemen en de Emerald Triangle

Veel kwekers in de Emerald Triangle gebruiken duurzame methoden om cannabis te kweken zonder pesticiden of andere chemicaliën. De gunstige bodem van de regio maakt dit type biologische teelt mogelijk. Niet alle kwekers gebruiken echter duurzame praktijken en milieuactivisten maken zich zorgen over illegale dammen, de afspoeling van pesticiden en de verergering van het watertekort dat Californië al jaren teistert. Andere valkuilen van niet-duurzame landbouw, zoals aardverschuivingen en het verdwijnen van leefgebieden van dieren, baren natuurbeschermers evenveel zorgen.

De toekomst van de Emerald Triangle

De combinatie van gunstige klimatologische en culturele omstandigheden heeft van de Emerald Triangle een hotspot gemaakt waar de cannabisproductie in de VS goed gedijt. Hoewel er spanningen kunnen zijn tussen lokale telers en de staatsoverheid, is de cannabisproductie in de Emerald Triangle overvloediger dan ooit. Marihuana is een integraal onderdeel van de Californische economie en vertoont geen tekenen van vertraging, aangezien de belangstelling voor de vele potentiële therapeutische toepassingen van cannabis blijft groeien.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed