Connect with us

Producten en hoe ze te eten

Wat is een bhang?

Bhang

En we hebben het hier niet over de waterpijp, die eerder verwijst naar een waterpijp. De bhang verwijst eigenlijk naar een bepaalde manier van cannabis consumeren. Zoals je weet, hoeft cannabis niet gerookt te worden. Verschillende delen van cannabis kunnen worden gebruikt en direct worden ingenomen via eten, drinken of verwerkt in cosmetische crèmes (de topicals). Hoe zit het dan met de bhang?

PUBLICITE

Voordat we tot de kern van de zaak komen, moeten we niet vergeten dat het allemaal begint met de Cannabisplant. De meest gebruikelijke manier om het te consumeren is het roken van de cannabisbloemen, bekend als wiet, ganja en andere marie-jeanne, wat zowel de minst gezonde manier is om het te consumeren als het minste effect geeft (ook al geven we toe dat de effecten al krachtig kunnen zijn).

De volgende in termen van potentie is hasj, wat uiteindelijk gewoon een oplosmiddelvrije extractie van cannabis is. Hasj wordt gemaakt van de hars van de plant en bevat alleen de trichomen, de klieren van de Cannabis die cannabinoïden produceren zoals THC of CBD.

Dan komen we bij cannabisoliën, die een hasjconcentraat zijn en die over het algemeen, als we oplosmiddelextracties buiten beschouwing laten, de producten met het hoogste THC-gehalte vormen.

De Bhang

Bhang is vooral bekend omdat het wordt geconsumeerd tijdens het festival Holi in India. Het wordt ook gebruikt in religieuze ceremonies sinds mensenheugenis in Hindoe landen. In tegenstelling tot zijn eerder genoemde neven is bhang een afkooksel van cannabisbloemen en -bladeren of haschisch gemacereerd in een soort lassi.

PUBLICITE
Indiase bhang

Indiase bhang

India en het festival van Holi zijn een goede plek om deze godendrank te proeven. Hoewel bhang alleen legaal wordt verkocht in staatswinkels, is het niet moeilijk om wat te vinden tijdens deze vieringen. Pas echter op voor de effecten, die in een verkeerde dosis net zo verwoestend kunnen zijn als Cambodia’s pizzaruimte.

Het Holi-festival duurt twee dagen en valt elk jaar op een andere dag. In 2017 valt het op 12 en 13 maart.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed