Connect with us

Cannabisgebruik onder tieners is gedaald sinds legalisatie in de Verenigde Staten

Gepubliceerd

on

Volg ons op Facebook

Zelfs nu steeds meer Amerikaanse staten cannabis legaliseren, blijft het huidige en lifetime cannabisgebruik onder Amerikaanse middelbare scholieren dalen, zo blijkt uit recent gepubliceerde federale gegevens.

PUBLICITE

De vorige week gepubliceerde Youth Risk Behavior Survey (YRBS) van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) laat zien dat het gebruik van alle gecontroleerde middelen door adolescenten – waaronder cannabis, alcohol en voorgeschreven medicijnen – “lineair is gedaald” in de afgelopen tien jaar.

In het geval van cannabis laat het federale onderzoek zien dat het gebruik door middelbare scholieren tussen 2009 en 2013 toenam, voordat er in de eerste staten legale cannabis dispensaria werden geopend, maar sindsdien is het over het algemeen afgenomen. De eerste wetten legalisering van cannabis in de VS werden in 2012 goedgekeurd door de kiezers en de gereguleerde detailhandel begon in 2014.

Cannabisgebruik onder Amerikaanse tieners

Cannabisgebruik onder Amerikaanse tieners

Uit de laatste gegevens van de tweejaarlijkse enquête blijkt dat 15,8% van de middelbare scholieren aangaf in 2021 minstens één keer cannabis te hebben gebruikt in de afgelopen 30 dagen, vergeleken met 21,7% in 2009 en ruim onder het record van 23,4% dat in 2013 werd bereikt.

Gezondheidsautoriteiten zijn bemoedigd door deze trend, hoewel ze erop hebben gewezen dat het beleid van sociale isolatie als gevolg van de pandemie van het coronavirus waarschijnlijk een rol heeft gespeeld in de mate van de daling van het middelenmisbruik onder jongeren in de meest recente periode van twee jaar die is gemeten.

PUBLICITE

“Substance use among youth has declined over the past decade, including during the COVID-19 pandemic,” says a companion CDC report. “Drugsgebruik komt echter nog steeds veel voor onder middelbare scholieren in de VS en het is belangrijk om dit te blijven volgen in de context van de veranderende markt voor alcoholische dranken en andere drugs.”

“Het uitbreiden van op maat gemaakt, op bewijs gebaseerd beleid, programma’s en praktijken gericht op het verminderen van factoren die bijdragen aan het risico op middelengebruik door adolescenten en het bevorderen van factoren die beschermen tegen risico’s, zou kunnen helpen bij het consolideren van recente dalingen”, aldus het rapport.

In 2021 toonde een onderzoek gefinancierd door het National Institute on Drug Abuse (NIDA) en gepubliceerd in het American Journal of Preventive Medicine aan dat legalisering van cannabis op staatsniveau geen verband houdt met meer gebruik onder jongeren.

Uit het onderzoek bleek dat “jongeren die een groter deel van hun adolescentie onder legalisatie doorbrachten niet meer of minder kans hadden om op 15-jarige leeftijd cannabis te hebben gebruikt dan jongeren die weinig of geen tijd onder legalisatie doorbrachten.”

PUBLICITE

Een andere federaal gefinancierde studie door onderzoekers van de Michigan State University, gepubliceerd afgelopen zomer in het tijdschrift PLOS One, ontdekte dat “cannabisdetailhandel kan worden gevolgd door een toename in het begin van cannabisgebruik onder oudere volwassenen” in legale staten, “maar niet onder minderjarigen die geen cannabisproducten kunnen kopen bij een verkooppunt”.

Een andere studie gepubliceerd door de autoriteiten van Colorado in 2020 stelde vast dat cannabisgebruik onder jongeren in die staat “niet significant is veranderd sinds de legalisatie” in 2012, hoewel de gebruiksmethoden diverser worden.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed