Connect with us

De Economische Raad van Tsjechië pleit voor een legale cannabismarkt

Gepubliceerd

on

Tsjechische Economische Raad beveelt legalisering van cannabis aan

De Nationale Economische Raad van Tsjechië, bekend als NERV, heeft de regering aanbevolen een gereguleerde cannabismarkt op te zetten om de economische groei te stimuleren. De NERV is een onafhankelijk adviesorgaan dat aanbevelingen doet voor economische hervormingen, vergelijkbaar met onze Conseil d’Analyse Economique die dezelfde aanbeveling deed.

PUBLICITE

Het standpunt vanNERV over de legalisering van cannabis

De maatregel om cannabis te reguleren is een van de 37 aanbevelingen van het economisch orgaan om de economische groei van het land te stimuleren.

“De strafmaat en de strafmaatbeginselen moeten worden aangepast. Op het gebied van drugsbeleid moet er een legale en gereguleerde cannabismarkt komen,” aldus de NERV in haar aanbeveling.

In januari verwachtten experts dat de Tsjechische regering een cannabiswet zou onthullen die een gereguleerde cannabismarkt zou omvatten. In plaats daarvan introduceerde ze een cannabiswet die niet voorzag in de detailverkoop van cannabis zoals eerder was gepland.

Het ontwerp zou het bezit van cannabis, thuisteelt en de oprichting van Cannabis Social Clubs toestaan, volgens de aanpak van Duitsland en Malta.

PUBLICITE

Politiek landschap en wetgevingsproces

De coalitieregering van Tsjechië bestaat uit vijf politieke partijen die het hele politieke spectrum bestrijken, van liberaal tot conservatief. De leden van de coalitie onderhandelen momenteel over een wetsvoorstel dat al sinds november vorig jaar in de pijplijn zit. Er is nog geen datum vastgesteld voor de publicatie van het wetsvoorstel.

De volgende Tsjechische parlementsverkiezingen staan echter gepland voor oktober 2025, dus een wetsvoorstel zal waarschijnlijk in 2024 aan het parlement worden voorgelegd.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed