Connect with us

Nieuw-Zeeland verleent eerste vergunning voor het kweken van inheemse paddo’s

Gepubliceerd

on

Paddo's in Nieuw-Zeeland

Het Nieuw-Zeelandse Ministerie van Volksgezondheid heeft de eerste kweekvergunning verleend voor onderzoek naar een inheemse paddenstoel, Psilocybe Weraroa.

PUBLICITE

Deze variëteit, die de psychoactieve stof psilocybine bevat, zal worden onderzocht op zijn potentieel om mensen te helpen die worstelen met methamfetamineverslaving, een groot probleem in Nieuw-Zeeland. De licentie, die afgelopen oktober werd verleend, markeert een belangrijke stap in de integratie van traditionele kennis, wetenschappelijk onderzoek en medische innovatie rond psychedelica.

paddenstoeltherapie en klinische proeven

De licentie is verleend aan Rua Bioscience, een biofarmaceutisch bedrijf gevestigd in Tairāwhiti, dat het klinische onderzoeksproject zal uitvoeren rond de verslavingen en mogelijkheden van psilocybine van Rangiwaho Marae. Het onderzoek wordt ondersteund door verschillende instanties, waaronder de Environmental Science and Research (ESR), de universiteiten van Auckland en Waikato, en Manaaki Whenua Earth Care Research.

Volgens NZ Herald, verwelkomde Rangiwaho Marae bestuurslid Jody Toroa de kans voor zijn gemeenschap: “Deze taonga [red. noot: schat in Maori] worden geleverd door de atua [red. noot: Polynesische goden], en onze mensen gebruiken ze al eeuwen voor genezing en welzijn.”

De licentie staat momenteel onderzoek naar het gewas toe, met klinische proeven die op een later tijdstip moeten worden goedgekeurd. De eerste fase van het onderzoek is gericht op het beoordelen van het veiligheidsprofiel van psilocybine door het testen van gezonde volwassenen. De wetenschappelijke gemeenschap beschouwt psilocybine over het algemeen als minder schadelijk dan veel andere illegale drugs, en de potentiële therapeutische voordelen zijn onderzocht in verschillende klinische onderzoeken over de hele wereld.

PUBLICITE

Om strenge wetenschappelijke standaarden te garanderen, zullen de analytische diensten van ESR gebruikt worden om psilocybine gehaltes in Psilocybe Weraroa paddenstoelen te bepalen. Deze test is cruciaal voor het handhaven van de consistentie en nauwkeurigheid van de dosering tijdens klinische studies.

Het artikel in de NZ Herald vermeldt dat psychedelische stoffen zoals psilocybine en LSD de neuronale plasticiteit zouden verhogen, wat zou kunnen helpen om denkpatronen te doorbreken die geassocieerd worden met ziekten zoals depressie. De Universiteit van Auckland bevindt zich in de tweede fase van een klinisch onderzoek naar microdosering van LSD voor de behandeling van depressie.

De hernieuwde interesse in psychedelische stoffen voor therapeutische doeleinden is niet uniek voor Nieuw-Zeeland. Landen zoals Australië waren de eerste die het voorschrijven van stoffen als MDMA en psilocybine voor specifieke geestelijke stoornissen toestonden. Hoewel de Nieuw-Zeelandse regering nog geen expliciete steun heeft betuigd voor dergelijke behandelingen, heeft de Health Research Council onafhankelijk projecten gefinancierd waarin de therapeutische mogelijkheden van psychedelische middelen werden onderzocht.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed