Connect with us

Australië legaliseert het medisch gebruik van psychedelica voor geestelijke gezondheidsdoeleinden

Gepubliceerd

on

Medisch gebruik van psychedelica in Australië

Australië is het eerste land ter wereld dat het gebruik van psychedelica voor de behandeling van bepaalde geestelijke stoornissen legaliseert. Onder de nieuwe regelgeving, die op 1 juli van kracht werd, mogen gelicentieerde Australische psychiaters MDMA voorschrijven voor posttraumatische stressstoornis (PTSS) en psilocybine voor depressies die andere behandelingen hebben weerstaan.

PUBLICITE

Terwijl Australië het eerste land ter wereld is dat het medisch gebruik van psychedelica reguleert, zijn er al talloze klinische onderzoeken aan de gang in de Verenigde Staten, in Canada en in Israël.

Het gebruik van psychedelica zal nauwlettend in de gaten worden gehouden en zal niet gewoon een kwestie zijn van “neem een pil en ga”, zei Dr Mike Musker, een onderzoeker op het gebied van geestelijke gezondheid aan de Universiteit van Zuid-Australië.

Hij omschreef de maatregel als een “paradigmaverschuiving” en vertelde AFP dat, in het geval van MDMA bijvoorbeeld, de patiënt waarschijnlijk drie behandelingen zou krijgen over een periode van vijf tot acht weken. Elke behandeling zou ongeveer acht uur duren, waarbij de therapeut de hele tijd bij de patiënt zou blijven.

Patiënten moeten echter geen wondermiddel verwachten.

PUBLICITE

“Ik heb verhalen gelezen van mensen die een zogenaamde bad trip hadden of hun trauma’s opnieuw beleefden, dus we moeten heel voorzichtig zijn,” zei Dr. Musker.

De Australian Therapeutic Goods Administration (TGA) classificeerde MDMA en psilocybine in februari zodat ze gebruikt kunnen worden voor therapeutische doeleinden.

Het verklaarde dat de stoffen “relatief veilig” zijn bij gebruik in een “medisch gecontroleerde omgeving” voor patiënten “die lijden aan ernstige geestelijke stoornissen”. Voor de rest zijn MDMA en psilocybine illegaal in Australië.

De TGA erkent dat er onbekendheden en onovertuigend bewijs zijn, maar stelt dat “er veelbelovende tekenen zijn” dat het gecontroleerde therapeutische gebruik van drugs de geestelijke gezondheid van sommige mensen kan verbeteren en dat de “voordelen voor sommige patiënten… zwaarder wegen dan de risico’s”.

PUBLICITE

De toezichthouder wijst erop dat er momenteel geen goedgekeurde producten zijn die MDMA of psilocybine bevatten. De herclassificatie betekent echter dat psychiaters toegang krijgen tot bepaalde medicijnen die deze stoffen bevatten en ze legaal kunnen verstrekken, zelfs als hun veiligheid en werkzaamheid niet zijn beoordeeld.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed