Connect with us

Rhode Island maakt zich op om psilocybine te legaliseren en beschikbaar te maken voor therapeutische doeleinden

Gepubliceerd

on

Psilocybine in Rhode Island

Een commissie van het Huis van Rhode Island heeft een wetsvoorstel goedgekeurd dat het bezit en kweken van psilocybine paddenstoelen legaliseert, terwijl er stappen worden genomen ter voorbereiding op therapeutische toegang in afwachting van federale hervormingen.

PUBLICITE

Het House Judiciary Committee, dat in maart een eerste hoorzitting hield over het wetsvoorstel van de Democratische afgevaardigde Brandon Potter, keurde het wetsvoorstel met amendementen dinsdag met 12-2 goed.

De volgende stap voor het wetsvoorstel is het Huis van Afgevaardigden.

Vorige week hoorde de relevante senaatscommissie de overeenkomstige versie van het wetsvoorstel van de Democratische senator Megan Kallman, maar de leden besloten het wetsvoorstel in de ijskast te zetten voor verdere bestudering voordat een mogelijke stemming in de kamer werd gepland.

De wetgeving zou strafrechtelijke sancties opheffen voor het bezit en de kweek van maximaal één ounce (28 gram) psilocybine voor persoonlijk gebruik, en individuen zouden deze hoeveelheid vanaf 1 juli ook mogen delen met andere volwassenen.

PUBLICITE

De wet stelt ook dat als de Food and Drug Administration (FDA), het federale agentschap dat verantwoordelijk is voor voedsel en medicijnen, het psychedelische middel, dat door het agentschap al is aangemerkt als een doorbraaktherapie, opnieuw beoordeelt, het Rhode Island Department of Health “regels en voorschriften zal opstellen met betrekking tot de teelt, distributie en het medisch voorschrijven”.

Mocht de FDA het toegangsprogramma uitbreiden, dan zou het staatsdepartement ook locaties moeten autoriseren om psilocybine toe te dienen aan “patiënten met een ernstige of levensbedreigende geestelijke of gedragsstoornis die geen toegang hebben tot effectieve medicijnen voor geestelijke gezondheid of gedrag”.

Volgens The Intercept zou de FDA psilocybine, samen met MDMA, binnen een jaar of twee kunnen goedkeuren voor therapeutisch gebruik. De gezondheidsfunctionarissen van de regering Biden overwegen de oprichting van een psychedelische werkgroep in afwachting van een mogelijke hervorming van het federale beleid.

Click to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed