Connect with us

Meer aboriginals vervolgd voor cannabis in Australië

Gepubliceerd

on

Australische aboriginals en cannabis
Volg ons op Facebook

Een nieuw onderzoek van een Australische overheidsinstantie benadrukt dat de aboriginals in het land heel anders worden behandeld dan niet-aboriginals wanneer ze door de politie worden betrapt op het gebruik van cannabis.

PUBLICITE

Het onderzoek, eerder deze maand gepubliceerd door het New South Wales Bureau of Criminal Statistics and Research (BOCSAR), was gebaseerd op “een dataset van 38.813 observaties waarbij 27.127 volwassen overtreders betrokken waren die vervolgd werden voor een incident van cannabisgebruik of -bezit tussen januari 2017 en februari 2020”.

Van de inheemse cannabisovertreders kreeg slechts 11,7% een ‘waarschuwing’ van de politie, tegenover 43,9% van de niet-inheemse overtreders. Een waarschuwing is de meest milde straf en een alternatief voor vervolging, daarom worden Aboriginal Australiërs vaker vervolgd.

Volgens ABC New England in Australië bleek uit het rapport dat slechts 39,5% van de inheemse overtreders die in aanmerking kwamen voor een waarschuwing, deze ook kregen.

Cannabis is illegaal in Australië. Het onderzoek komt in een tijd van toenemende politieke inspanningen om cannabis in het land te legaliseren.

PUBLICITE

De Groenen, momenteel de minderheidspartij in Australië, zijn de grootste voorstanders van legalisatie. Vorig jaar kondigden ze aan dat de partij advies had gekregen van een grondwettelijk jurist dat het parlement boven de wetten van de deelstaten kan staan en een einde kan maken aan het wietverbod.

Het advies richtte zich op “drie machtsgebieden van het Gemenebest die het mogelijk zouden maken om cannabisgebruik te legaliseren en reguleren, waarbij de duidelijkste route via een deel van sectie 51 is, die gaat over auteursrecht, patenten en ontwerpen, en handelsmerken”.

Legalisatie kan big business worden in Australië. Een studie gepubliceerd in mei 2023 door de Universiteit van West-Australië suggereert dat legalisatie $243,5 miljoen per jaar zou kunnen opleveren in de eerste vijf jaar in West-Australië, een staat van Australië die de westelijke 33% van het Australische grondgebied beslaat.

ABC Radio Perth meldde destijds dat de studie, uitgevoerd in opdracht van de Legalise Cannabis WA Party, “de inkomsten kwantificeerde die de staat zou kunnen genereren door cannabislegalisatie” en “rekening hield met gegevens over de vorm en frequentie van cannabisgebruik, evenals de geschatte kosten van de handhaving van de huidige wetten die cannabisgebruik verbieden”.

PUBLICITE

“We wilden de waarheid weten over deze kwestie en gaven opdracht tot dit onderzoek zonder een bepaalde uitkomst te verwachten,” zei Brian Walker, leider van de partij Legalise Cannabis WA. “Dit is de eerste keer dat iemand zijn werk heeft laten zien en precies heeft uitgelegd hoe hij aan zijn cijfers is gekomen. Aan de uitgavenkant zijn er zaken als politie – het vervolgen van een cannabisovertreding – rechtbanken en remediërende diensten om daarmee om te gaan. In totaal gaat het om ongeveer 100 miljoen dollar per jaar.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed