Connect with us

Woordenlijst cannabis

Scharmat

Een dabmat (ook wel dabpad genoemd) is een mat die onder een dab rig wordt gelegd om het oppervlak te beschermen tegen resten die uit de dabnagel kunnen lekken.

PUBLICITE

Waarvoor wordt een dabmat gebruikt?

Het belangrijkste doel van dabmatten is om het oppervlak, zoals een tafel, te beschermen tegen druppelende resten. Een dabmat helpt ook voorkomen dat een apparaat bekrast of kapot gaat, en het kan een geweldige plek zijn om je dabber neer te leggen als je hem niet gebruikt.

Lees meer over dabmatten

Wanneer je concentraat toevoegt aan een hete nagel, kan er een kleverig of wasachtig residu van het uiteinde aflopen. Als dit residu op een oppervlak terechtkomt, zoals een houten tafel, kan het moeilijk te verwijderen zijn.

Dabmatten voorkomen dat wax of andere dabresten het oppervlak onder je dabmachine beschadigen. Sommige dab matten zijn gewatteerd om extra bescherming te bieden aan de dab machine; als de dab machine per ongeluk valt, kan een gewatteerde dab mat helpen om breuk te voorkomen.

Qua uiterlijk is er geen universele dabmat. Ze zijn er in veel verschillende vormen, maten en materialen. De variëteit aan dab matten is zo groot geworden dat sommige mensen een grote collectie aan dab matten hebben die passen bij de andere accessoires in hun installatie.

PUBLICITE

Idealiter is een dab mat groot genoeg om het gebied onder een dab rig te bedekken en om extra ruimte te bieden voor het verspreiden van nagels, concentraten en andere dabbing accessoires. De meeste dabmatten zijn gemaakt van makkelijk schoon te maken materialen, zoals rubber of siliconen. Ze kunnen effen zijn of voorzien van een eigen ontwerp.

Dabmatten kunnen gemakkelijk online worden gekocht bij grote retailers of gespecialiseerde cannabissites, en veel headshops hebben een selectie dabmatten die je in de winkel kunt kopen.

Hoe maak je een dabmat schoon

?
Zoals gezegd zijn de meeste dabmatten gemaakt van makkelijk schoon te maken materialen en kunnen ze worden schoongemaakt met water en zeep. Als je siliconen dabmat erg vies wordt, kun je hem ook schrobben met een pasta van zuiveringszout en warm water voordat je hem afspoelt.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed