Connect with us

Woordenlijst cannabis

Slijpmachine

Een apparaat dat wordt gebruikt om wiet te vermalen en dat cannabisbloemen in kleinere stukjes breekt voor joints, blunts en pijpenkoppen. Plaats het stuk bloem tussen de tanden van de kruidenmaler en draai dan de boven- en onderkant van de grinder in tegengestelde richting om de bloem te breken. Maalmolens kunnen een kiefopvang in de onderste kamer hebben om de kief op te vangen die van de nug afkomt tijdens het maalproces.

PUBLICITE

Wie heeft de grinder uitgevonden?
De oorsprong van de grinder gaat terug tot het begin van de 20e eeuw, toen Lewis Heim, een ingenieur die werkte voor The Ball and Roller Bearing Co. in Danbury, Connecticut, de eerste centerloze slijpmachine uitvond als industrieel gereedschap voor het verwerken van plantaardig materiaal op grote schaal.

Men realiseerde zich al snel dat de centerloze freesmachine ook effectief kon zijn voor het verwerken van afzonderlijke planten en uiteindelijk werd de machine verkleind voor gebruik in apotheken en drogisterijen. In de jaren 1960 werden molens steeds populairder als middel om cannabisbloemen te vermalen.

Waarvoor wordt een grinder gebruikt?

Het doel van een wiet grinder is om marihuana toppen te vermalen tot een fijnere, gladdere, evenwichtige consistentie. Grinders worden voornamelijk gebruikt om de rookervaring te verbeteren door de cannabisbloem gelijkmatig af te breken. Je hebt misschien geen grinder nodig om de toppen in kleinere stukjes te breken, maar het gebruik van een grinder vermindert de kans op verstopping van je pijp, stelt je in staat om de bloem gelijkmatiger te vapen en zorgt ervoor dat joints en blunts makkelijker branden.

Maalmachines bieden cannabisgebruikers nog een aantal andere voordelen. Ze kunnen je tijd besparen doordat je je kruid sneller en gemakkelijker kunt vermalen. Het gebruik van een grinder helpt ook om de trichomen te behouden, die van je nugs kunnen scheuren als je er te veel mee omgaat.

PUBLICITE

Voor mensen met artritis elimineren grinders ook de pijn en moeite die het kost om kleine toppen met de hand te breken. Maalmachines kunnen echter een bepaalde hoeveelheid kracht vereisen om de plakkerigste toppen te knippen. Artritispatiënten moeten op zoek gaan naar grinders die bekend staan om hun gebruiksgemak, of extra voorzorgsmaatregelen nemen wanneer ze te maken hebben met een plakkerige cannabissoort.

Wat zijn de verschillende soorten grinders die ik kan kopen?
Hoewel de basismechanismen van de grinder door de jaren heen hetzelfde zijn gebleven, zijn er sinds de grinder voor het eerst werd gebruikt door cannabisconsumenten toevoegingen gedaan aan het ontwerp om de efficiëntie te verhogen. Tegenwoordig zijn er grinders in vele soorten en maten.

In principe gebruiken ze twee aanpasbare onderdelen die elk kleine, scherpe tanden hebben om je kruid fijn te hakken als je de twee onderdelen met je handen in tegengestelde richting draait. Je kunt een grinder vinden met het logo van je favoriete sportteam of met versieringen die passen bij je persoonlijke smaak. De molens die je vandaag de dag vindt, zijn meestal gemaakt van drie materialen:

Metaal

Hoewel metalen grinders iets duurder kunnen zijn dan grinders gemaakt van andere materialen, zijn ze een topkeuze voor veel cannabis consumenten dankzij hun duurzaamheid en efficiëntie. De tanden blijven scherper, waardoor het makkelijker is om de bloem af te breken. Metalen grinders zijn ook gemakkelijk schoon te maken.

PUBLICITE

Hout

Houten molens zijn vaak het meest artistiek qua ontwerp, maar ze zijn veel moeilijker schoon te maken en minder efficiënt, omdat hars en residu de neiging hebben zich op te hopen in houten molens, waardoor ze na verloop van tijd minder effectief worden.

Kunststof

Plastic is veruit het goedkoopste versnippermateriaal, maar ook het minst betrouwbaar. De tanden van een plastic versnipperaar kunnen vrij snel bot worden – of helemaal afbreken – waardoor het veel moeilijker wordt om bloemen te versnipperen.

Hakselaarformaten

Naast verschillende materialen zijn er ook verschillende maten shredders, van de tweedelige shredder die ideaal is voor de occasionele gebruiker tot de vijfdelige shredder voor de ervaren roker.

De verschillende standaardmaten zijn als volgt:

5-delige vermaler

Vijfdelige molens omvatten:

Een deksel (de bovenkant van de molen) Een maalkamer Een voorraadkamer Twee kiefverzamelaarsWelke molen is het beste voor kief?

De kiefopvang onderaan de molen maakt de 5-delige molen de beste molen voor kief. Deze molen vangt gemakkelijk alle kief op die tijdens het malen van je bud valt. Je budkamer heeft een zeef waardoor trichomen door de collector vallen.

4-delige grinder

Je kunt ook kiezen voor een 4-delige kruidenmaler. Een 4-delige grinder bevat:

Een dekselEen molenbasisEen voorraadkamerEen grasopvangbak

Een 3-delige molen

De 3-kamer grinder bestaat uit een deksel, een maalkamer en een voorraadkamer.

Een 2-delige molen

Deze eenvoudigere eenheden zijn over het algemeen voordeliger dan drie-, vier- of vijfdelige eenheden. Ze bestaan simpelweg uit een deksel en een molenbasis, die ook dienst doet als toppenverzamelaar.

vlakke molen

Platte molens offeren wat functionaliteit op ten gunste van gemak en ruimtebesparing. Deze vermalers zijn ontworpen om gemakkelijk in een zak of portemonnee te passen en lijken veel op een kaasrasp.

Elektrische vermaler

Elektrische vermalers zijn opties voor iedereen die een volledig probleemloze en pijnloze manier nodig heeft om bud te breken.

Waar koop ik een grasmaler

?
Grinders zijn zowel online verkrijgbaar als in bijna elke rookwinkel, headshop of glasgalerij. Technisch gesproken worden ze op de markt gebracht als ‘weed’ of ‘spice’ grinders, wat betekent dat ze volledig legaal zijn en verkrijgbaar bij reguliere retailers. Als er echter cannabisresten worden gevonden op een grinder in een gebied waar cannabis niet gelegaliseerd is, kan het worden beschouwd als drugsparafernalia en onderworpen worden aan strafrechtelijke sancties.

Hoe gebruik je een grinder

?
Verwijder het deksel, haal de cannabisbloem uit elkaar en stop de stukjes tussen de tanden van de grinder. Doe het deksel weer op de grinder en draai ongeveer 10 tot 15 keer, totdat alle bloem in de voorraadkamer is gevallen. Het kan nodig zijn om dit proces te herhalen nadat je op het deksel hebt getikt om stukjes die vast zijn komen te zitten tussen de tanden van de grinder los te maken. Schroef de voorraadkamer los en verwijder de afgebroken bloem voor gebruik in joints, blunts of bowls.

Gebruik een grinder of breek met de hand

Hoewel het gebruik van een grinder verschillende voordelen heeft, kan het met de hand breken van je bloem soms een betere rookervaring opleveren. Het kan ook de voorkeur hebben om een bloem met de hand te breken als deze uitzonderlijk harsachtig en kleverig is, en daardoor eerder je grinder verstopt. Sommige bloemrokers geven er de voorkeur aan om toppen met de hand te breken om een nauwe band met de cannabisplant te behouden.

Wat te doen met de kief die je in je grinder verzamelt

Als je grinder is uitgerust met een kiefverzamelaar, kun je, wanneer de kief zich na verloop van tijd ophoopt, deze eraf schrapen met een stuk papier en gebruiken in een recept voor een eetbaar product of over een joint, blunt of bowl strooien voor extra potentie. Je kunt kief ook in hasj of hars persen of in je koffie of thee strooien.

Wanneer geen grinder gebruiken

Harsophoping in je grinder is min of meer onvermijdelijk, maar afhankelijk van de kwaliteit van je grinder kan bijzonder kleverige bud deze na één of twee keer gebruik verstoppen. Als je werkt met een bijzonder plakkerige of met hars bedekte bloem, kun je overwegen om deze met je hand te breken.

Doe nooit maanstenen in je molen. Maanstenen zijn stukjes cannabis gedrenkt in extracten en gerold in kief. Ze zullen je molen volledig verstoppen en het grootste deel van de kieflaag van de moonstone verwijderen. Vermijd ook het gebruik van andere soorten bloemen in concentraat in je molen.

Hoe maak je een verstopte grinder schoon

Wanneer je te maken hebt met kleverige, harsachtige cannabis, kan de opeenhoping van vuil ervoor zorgen dat zelfs de beste grinder niet meer zo goed werkt als nieuw.

Net als bij het schoonmaken van alles wat met cannabis te maken heeft, is isopropylalcohol (wrijfalcohol) een goede plek om te beginnen bij het schoonmaken van een grinder. Wrijf elk deel van je grinder in met isopropylalcohol en zout (Epsom, koosjer of zelfs gewoon keukenzout).

Voor bijzonder moeilijke gevallen kun je elk deel van je molen losschroeven en in een bakje isopropylalcohol dompelen. Na een paar uur zou je de onderdelen moeten kunnen verwijderen. Was ze daarna grondig met water en zeep en ze zouden weer zo goed als nieuw moeten zijn.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed