Connect with us

Woordenlijst cannabis

Nectar verzamelaar

Een nectarverzamelaar is een soort draagbaar dab rig herkenbaar aan het verticale rietachtige ontwerp. Het bestaat uit een rietje dat wordt gebruikt als mondstuk en een titanium of kwarts uiteinde dat wordt verwarmd en gebruikt om het cannabisconcentraat te verdampen. Om nectarverzamelaars te gebruiken, verhit je eerst het mondstuk met een fakkel, waarna je het hete mondstuk gebruikt om in contact te komen met een concentraat. Ze worden ook wel dab rietjes genoemd.

PUBLICITE

De groeiende populariteit van het deppen cannabisconcentraten leidt ertoe dat consumenten op zoek gaan naar het handigste draagbare apparaat. Hoewel er veel soorten wax- en oliepennen verkrijgbaar zijn, beschouwen veel cannabisliefhebbers deze niet als een volledige vervanging voor het dabapparaat.

Delen van een nectarverzamelaar

  • Siliconen of glazen rietje gebruikt als mondstuk om damp te inhaleren
  • Titanium of kwarts lens vergelijkbaar met een dabnagel die wordt verwarmd en gebruikt om concentraten te verdampen
  • Siliconen of glazen houder voor de concentraten wanneer je dabt

Sommige nectarverzamelaars hebben ook een waterkamer, vergelijkbaar met een bqng. Het filteren van het water zorgt voor een frissere, gladdere dab.

De makers van de nectarverzamelaar

Het oorspronkelijke ontwerp voor de nectar collector kwam van Jeff Zobell die het idee in 2014 doorgaf aan Kristian Merwin, een ervaren glaskunstenaar en ingenieur. Na een paar maanden spelen met het ontwerp kwam Merwin uiteindelijk met een werkbaar apparaat. De cannabisgemeenschap maakte kennis met de nectar collector en sindsdien is het een populaire manier van dabben gebleven.

Hoe een nectarverzamelaar werkt

Het gebruik van een nectar collector is vergelijkbaar met het gebruik van een dab, behalve dat je de verwarmde tip op het concentraat plaatst in plaats van het concentraat op de verwarmde nagel van de dab te plaatsen.

PUBLICITE

Om een nectarverzamelaar te gebruiken, heb je een siliconen of glazen schaaltje nodig om het concentraat in te bewaren terwijl je dept. Dit bakje moet naast je staan terwijl je dept met de nectarverzamelaar. Je hebt ook het concentraat van je keuze, de nectaropvangbak en een butaanbrander nodig.

Hoe gebruik je een nectaropvangreservoir in 4 stappen

?
Plaats een kleine hoeveelheid concentraat op de glazen of siliconen beker en verwarm het uiteinde van de nectar collector met de brander.

Laat het uiteinde afkoelen; 15-30 seconden is een goed startpunt voor nectarverzamelaars, maar je zult een beetje moeten experimenteren om de temperatuur precies goed te krijgen.

Plaats je mond over het rietje en inhaleer, waarbij je het verwarmde uiteinde lichtjes aanraakt met je concentraat.

PUBLICITE

Wees voorzichtig met het verwarmde uiteinde. Het deksel van een siliconenpotje of concentraatreservoir is een goede plek, weg van de hitte, om de nectarverzamelaar te laten rusten terwijl hij afkoelt.

Waarom een nectarverzamelaar gebruiken

Een van de belangrijkste redenen voor de populariteit van nectarverzamelaars is hun praktische bruikbaarheid. Je hebt minder reserveonderdelen nodig om een dab te nemen en het kost vaak minder tijd dan een volledige dab rig, nagel en carb cap installatie.

Het basisontwerp van een nectarverzamelaar zou ook de verspilling moeten verminderen, omdat je precies kunt bepalen hoeveel je spuit. Verwijder gewoon de spuitmond van je concentraten als je genoeg hebt gehad.

De prijs van een eenvoudige nectarverzamelaar is vergelijkbaar met die van een glazen waterpijp, waardoor hij betaalbaar is voor zowel concentraatliefhebbers als gelegenheidsgebruikers van cannabis.

Wat is de beste manier om een nectarverzamelaar schoon te maken?
Verzamel de volgende benodigdheden om je nectarverzamelaar schoon te maken:

  • Een plastic zak met ritssluiting
  • Hete water
  • 1 of 2 kopjes of glazen, waarvan 1 hoog genoeg om de nectar collector rechtop te houden
  • Een schoonmaakmiddel met minstens 91% alcohol

Volg deze stappen om uw nectaropvangbak schoon te maken:

Zodra je deze benodigdheden hebt verzameld, verwijder je het mondstuk van je nectarverzamelaar. Als het een waterkamer heeft, houd het dan boven een gootsteen of bad, of gebruik een ander kopje of glas, en blaas in het mondstuk. Hierdoor komt het water eruit en kun je de kamer vullen met het reinigingsproduct.

Zet het stuk rechtop in de beker of het glas en laat het minstens een uur weken.

Plaats het mondstuk vervolgens in de plastic zak, vul deze met het reinigingsmiddel en laat het even lang weken.

Spoel ten slotte elk onderdeel af in heet water, en zorg ervoor dat je de nectaropvangbak ontdoet van alle achtergebleven reinigingsoplossing. Je kunt ook een plastic bakje gebruiken dat gevuld is met voldoende alcohol om het onderdeel in te laten weken.

Op deze manier kun je ook het mondstuk in hetzelfde bakje weken. Dek af en laat minstens een uur staan. Schud zachtjes, haal het eruit en spoel het goed af onder warm water.

Kan je wax roken met een nectar collector?
Het roken van wax met een nectar collector is eenvoudig omdat nectar collectors zeer veelzijdig zijn. Je kunt er ook shatter, rosin of elk ander cannabisconcentraat mee roken.

Hoeveel kost een nectarverzamelaar gemiddeld?
Een eenvoudige nectar collector kost rond de £15, terwijl uitgebreidere apparaten meer dan £35 kosten voor siliconen en glazen modellen. Elektronische modellen die geen brander nodig hebben om te verwarmen kosten meer dan €50.

Is een nectar collector de moeite waard?
Dat hangt ervan af. Zoals veel dingen in de cannabiswereld is het een kwestie van persoonlijke smaak. Als je graag concentraten dabt maar iets draagbaarders wilt, is een nectar collector een goede optie.

Als je niet zeker bent van dabben maar het wilt proberen zonder te investeren in een volledige dab-installatie, is dit een goede oplossing.

Als je iemand op een eenvoudige en toegankelijke manier wilt laten kennismaken met dabben, kan een nectar collector minder intimiderend zijn dan andere manieren om te dabben.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed