Connect with us

Woordenlijst cannabis

Hoofd Winkel

Een headshop is een winkel die koopwaar verkoopt die gerelateerd is aan cannabis, de cannabiscultuur en andere relevante tegenculturen.

PUBLICITE

Niet te verwarren met tabakswinkels, die zich richten op tabaksproducten en accessoires, verkopen head shops cannabis-gerelateerde gereedschappen, benodigdheden en accessoires, waaronder waterpijpen, waterpijpen, bongs, one-hitters, vloei en glazen pijpen. Ondanks dit schijnbaar duidelijke onderscheid, betekent het feit dat cannabis een federaal illegale substantie is, dat veel head shops blijven opereren onder het mom dat hun gereedschap en accessoires bedoeld zijn om te roken.

Een korte geschiedenis van headshops

Head shops verschenen voor het eerst in de jaren 1960 in grote steden zoals Los Angeles, San Francisco en Amsterdam.

Historisch gezien waren deze winkels nauw verbonden met veel tegencultuurbewegingen en dienden ze als belangrijke verkooppunten voor kranten, strips en andere ondergrondse publicaties. Vandaag de dag verkopen veel headshops nog steeds boeken en tijdschriften, platen, posters, kleding en wierook, naast andere dingen die de ervaring van cannabis en andere middelen kunnen versterken.

De oorsprong van de naam ‘head shop’ blijft onduidelijk. Sommigen schrijven de naam toe aan de enthousiaste fans van de Grateful Dead, bekend als ‘deadheads’, terwijl volgens een ander gerucht de naam afkomstig is van een acroniem dat ‘He Eats Acid Daily’ betekent (met de initialen HEAD). Anderen beweren dat de naam is geïnspireerd op het nummer ‘White Rabbit’ van Jefferson Airplane. De zin “feed your head” wordt herhaald aan het einde van het liedje als een uitdaging aan de luisteraar om zijn of haar geest te verruimen, en headshops werden een manier om klanten te helpen hun hoofd te voeden.

PUBLICITE

De meeste mensen zijn het erover eens dat de naam verband houdt met de eerste associatie van het woord ‘hoofd’ met een persoon die overmatig een substantie consumeerde, die teruggaat tot het begin van de 20e eeuw. Tegen de jaren 1960 waren ‘potheads’ en ‘acid heads’ populair jargon geworden.

In de jaren 1970 schoten headshops als paddenstoelen uit de grond over het hele land. Aan het eind van het decennium waren er naar schatting 30.000 in bedrijf. Terwijl hun populariteit en commerciële succes groeide, zetten veel shops radicale politiek en tegencultuurbewegingen opzij.

Nu de inspanningen om cannabis, psilocybine en andere drugs te legaliseren in het hele land vruchten blijven afwerpen, neemt de rol en het belang van headshops toe. Naast de traditionele shops worden er steeds meer online headshops geopend.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed