Connect with us

Producten en hoe ze te eten

Hoe bewaar je cannabis?

Wiet bewaren

Soms vind je een buidel in je jas van een paar maanden geleden. Hetzelfde zakje waar je uren naar hebt moeten zoeken zonder het ooit te vinden. Is het nog te roken en hoe bewaar je het?

PUBLICITE

Vijanden die de plant vernietigen

Licht: het beschadigt de trichomen, essentiële elementen van de psychoactieve effecten, omdat het deze klieren zijn die THC bevatten. De UV-lamp, die vaak gebruikt wordt door binnenkwekers, versnelt de groeisnelheid. Maar het kan de plant ook beschadigen als deze eenmaal volwassen is. Eenmaal geoogst, kan cannabis of hennep het beste uit de buurt van licht worden bewaard.

Plastic of pouch: De traditionele pouch is een redelijk bevredigende wiethouder. De cannabis in de zak moet echter snel worden geconsumeerd. De zak laat licht door, wat, zoals hierboven vermeld, de plant kan beschadigen. Bovendien, als er vocht stagneert in de zak, zal het spul snel worden aangetast door schimmel. Dit plastic genereert ook statische elektriciteit, wat verklaart waarom een dosis stuifmeel altijd aan de wanden blijft plakken.

Vochtigheid: voor cannakwekers is vocht de grootste vijand. Het veroorzaakt schimmel en schaadt de gezondheid van de plant. Voor degenen die hun werk graag goed doen, mag de luchtvochtigheid nooit hoger zijn dan 65%. Aan de andere kant verzwakt en droogt een te lage luchtvochtigheid de trichomen uit.

De kou: Voor degenen die echt verse wiet willen, moet de koelkast worden uitgesloten vanwege de luchtvochtigheid. De vriezer kan een alternatief zijn. De kou verandert de trichomen echter in ijsblokjes. Wees voorzichtig met de manier waarop je ermee omgaat als je het eruit haalt op de grote dag. Vacuüm invriezen zou ideaal zijn, omdat de psychotrope ingrediënten niet veranderen zonder de aanwezigheid van zuurstof.

PUBLICITE

Warmte: cannabis moet na het plukken tussen de 20 en 30 graden bewaard worden. Een te hoge temperatuur zou de cannabinoïden uitdrogen. Cannabis die in de buurt van een warmtebron wordt bewaard, wordt droog en er komt een dikke rook vrij bij het proeven.

De beste manier om cannabis te bewaren

Voor liefhebbers van grote hoeveelheden zijn glazen potten populair. Een stevige glazen pot, beschermd tegen licht en volledig luchtdicht. De perfecte combinatie zit hem ook in de plaats van opslag. Een kast of lade uit de buurt van warmtebronnen is ideaal.

Als je het budget hebt om te investeren in duurzamere opties, dan zijn er wietbevochtigers zoals de Cannaseur. Ze werken op dezelfde manier als sigarenkistjes en helpen om de luchtvochtigheid te reguleren binnen een afgesloten maar geventileerde vape.

Voor fans van ruimtevoedsel is een snelle consumptie aan te raden. Wat concentraten betreft, vergt het bewaren geen bijzondere inspanning.

PUBLICITE

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed