Connect with us

Woordenlijst cannabis

Cannabisblad

Het meest herkenbare deel van de cannabisplant en de belangrijkste plaats van fotosynthese en transpiratie.

PUBLICITE

Wat is een cannabisblad?

Het cannabisblad is het deel van de plant dat lichtenergie door chlorofyl kanaliseert. Deze natuurlijke energie levert vitale brandstof voor de cannabisplant en helpt haar te groeien.

Hoeveel bladeren heeft cannabis?

Het aantal bladeren en het aantal puntjes op elk blad van een marihuanaplant hangt af van het soort cannabis. Indica’s hebben bijvoorbeeld 7 bladeren, terwijl Sativa’s 9 bladeren hebben. Het aantal cannabisbladeren van de minder bekende Ruderalis plant is 5 bladeren.

Wietplant bladtypes

Er zijn twee hoofdtypen wietbladeren: waaierbladeren en suikerbladeren. Waaierbladeren zijn de grote bladeren die heel weinig trichomen bevatten. Verschillen in de grootte en breedte van waaierbladeren kunnen aangeven of een plant van de sativa, indica of ruderalis variëteit is. Suikerbladeren zijn de kleine, met trichomen bedekte bladeren die de bloemtrossen omringen en die meestal worden afgesneden nadat de plant is geoogst en gedroogd.

De bladeren van de drie soorten cannabis, Sativa, Indica en Ruderalis, kunnen als volgt worden onderscheiden:

PUBLICITE
  • Sativa: langwerpig en puntig uiterlijk, met negen punten
  • Indica: breed en waaiervormig uiterlijk, met zeven punten
  • Ruderalis: Kort en bossig uiterlijk

Er zijn ook variaties van wilde wietbladeren die niet dezelfde identificatiepatronen volgen als Sativa, Indica en Ruderalis bladeren.

Kunnen de bladeren worden geconsumeerd?
Het roken van kruidenbladeren is een onderwerp waar veel mensen het niet over eens zijn, dus marihuanatoppen blijven het favoriete deel van de cannabisplant om te roken. Sommige kruidenbladeren zijn behandeld met chemische bestrijdingsmiddelen, waaronder kunstmest, waardoor je ze beter niet kunt roken. Biologische cannabis is de beste optie als je cannabisbladeren wilt roken. Het enige wat je hoeft te doen is je cannabisbladeren knippen en drogen om ze te roken. Verwacht echter niet hetzelfde effect als van toppen, want cannabisbladeren bevatten een lager THC-gehalte.

Wat kun je met cannabisbladeren doen?
Cannabisbladeren, mits schoon en/of biologisch, zijn uitstekend geschikt om te juicen, omdat ze rijk zijn aan vitaminen, mineralen, proteïnen, terpenen en cannabinoïden. Cannabisbladeren bevatten ook omega vetzuren, vezels en flavonoïden, waardoor ze een zeer voedzaam ingrediënt zijn voor je groene ochtend sap. Bewaar je cannabisbladeren in hun rauwe vorm en meng ze met je favoriete groenten.

Daarnaast kun je cannabisbladboter maken met je bladeren, vooral suikerbladeren die meer trichomen bevatten. Je kunt je cannabisbladeren ook infuseren in een gezonde olie of saladedressing, zoals een olijfolievinaigrette. Je kunt je cannabisbladeren zelfs mengen met sla in een salade of ovenschotel. Probeer tot slot een kopje thee te zetten met cannabisbladeren voor de ultieme ontspannende ervaring.

PUBLICITE

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed