Connect with us

De Zwitserse Groenen hopen cannabis binnen 4 jaar te legaliseren

Gepubliceerd

on

Mogelijke legalisering van cannabis in Zwitserland

In Zwitserland pleiten de Verts al meer dan drie decennia voor de legalisering van cannabis. Ondanks talloze tegenslagen hopen ze dat hun inspanningen tijdens de huidige zittingsperiode eindelijk vruchten zullen afwerpen.

PUBLICITE

De drang naar legalisatie

Een parlementair initiatief onder leiding van nationaal raadslid Heinz Siegenthaler kreeg vorig jaar groen licht van de gezondheidscommissies van de Nationale Raad en de Raad van Staten. Het initiatief wil de cannabismarkt reguleren om jongeren en consumenten te beschermen. De Groenen, ondertekenaars van het initiatief, streven naar een gecontroleerde markt die gezondheid en veiligheid boven winst stelt.

“We verwachten legalisatie binnen vier jaar”, zegt Manuela Weichelt, lid van de Zwitserse Nationale Raad, tegen de Zwitserse media Watson.

Ze pleiten voor door de staat beheerde verkooppunten en Cannabis Social Clubs om de bestaande zwarte markt tegen te gaan. Manuela Weichelt dringt aan op de noodzaak van neutrale verpakkingen, zonder merknaam of reclame, in combinatie met leeftijdsbeperkingen om consumptie door minderjarigen te voorkomen. Daarnaast blijven de Groenen hameren op het belang van strenge kweekregels om de veiligheid van het product te garanderen.

De Groenen stellen een preventiebelasting voor om counseling- en therapiediensten te financieren, evenals onderzoek naar verslaving, in plaats van te streven naar winst. Ze stellen dat legale cannabis concurrerend zal zijn terwijl de controle over de productie behouden blijft, waardoor de invloed van de zwarte markt geminimaliseerd wordt.

PUBLICITE

Beide kamers van het Zwitserse parlement moeten zich nu buigen over het wetsvoorstel. De mogelijkheid van een referendum, vooral als dit wordt gelanceerd door oppositiepartijen zoals de Zwitserse Volkspartij (SVP), ligt ook in het verschiet. De Groenen blijven ondertussen vastbesloten om hun visie van legalisering van cannabis werkelijkheid te zien worden.

Testen van legalisatie

Zwitserland heeft het voordeel dat het al legalisatietests heeft opgezet in verschillende gemeenten. Elke test kan tot 5.000 mensen aan boord nemen, zonder limiet aan het aantal piloottesten dat een gemeente kan opzetten. Deze proeven zijn gericht op mensen die al cannabis gebruiken en die, zodra ze zich hebben geregistreerd voor de proef, legaal tot 10 gram pure THC per maand kunnen kopen, of 50 gram cannabis met 20% THC.

Piloottests zijn al bezig in Bazel, Zürich, Geneve, Lausanne en in Listal naast Bazel en een laatste is open voor registratie in Bern / Biel / Luzern. Andere piloottests worden binnenkort ook geopend.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed