Connect with us

Florida kan in november stemmen voor de legalisatie van cannabis. Hawaï niet.

Gepubliceerd

on

Cannabis in Florida en Hawaï

Afgelopen maandag oordeelde het Hooggerechtshof van Florida met 5-2 dat een initiatief om recreatieve cannabis te legaliseren niet op het stembiljet van de verkiezingen in november mag verschijnen.

PUBLICITE

Vorig jaar, en tot 2020, slaagden activisten in Florida erin om genoeg geldige handtekeningen te verzamelen om een cannabis legaliseringsinitiatief op het stembiljet te krijgen. De procureur-generaal had bij beide gelegenheden geoordeeld dat de samenvatting van het voorgestelde initiatief misleidend was of dat het initiatief in strijd was met de regel van de grondwet van de staat voor een enkel doel voor stemmingsmaatregelen door niet te specificeren dat cannabis illegaal bleef op federaal niveau.

In januari doken echter berichten op dat een aantal belangrijke GOP-donoren een aanzienlijk belang hebben opgebouwd in de medicinale cannabisindustrie van de staat en klaar staan om te profiteren van legalisatie als die er komt.

Florida is al de grootste markt voor medicinale cannabis in de VS, met meer dan 871.000 geregistreerde patiënten.

Als het wetsvoorstel in november wordt aangenomen, kunnen de 25 medicinale cannabisbedrijven die op dit moment een vergunning hebben om medicinale cannabis te kweken, beginnen met hun activiteiten te verschuiven naar de recreatieve markt en de verkoop aan volwassenen boven de 21 jaar.

PUBLICITE

Trulieve, die de Smart & Safe-campagne van Florida voor 39 miljoen dollar financierde, zei: “We zijn de rechtbank dankbaar voor de correcte uitspraak dat het ballotinitiatief en de samenvatting van de tekst voldoen aan de normen van duidelijkheid en uniciteit van het onderwerp. We kijken ernaar uit om deze campagne te ondersteunen op weg naar het stembiljet in november.”

Curaleaf, dat al een sterke aanwezigheid heeft in de staat, verwelkomde de beslissing ook: “We zijn blij om te zien dat het Hooggerechtshof van Florida cannabiswetgeving voor volwassenen toevoegt aan het stembiljet van november. Dit zou de omvang van de markt in de staat de komende jaren kunnen verdrievoudigen, en Curaleaf investeert vooruitlopend op de omschakeling, met 25 nieuwe winkels klaar om te openen en een uitgebreide cultuur om klanten en patiënten te voorzien van ons volledige assortiment hoogwaardige merken en producten.”

Vanwege lokale verkiezingswetten heeft de maatregel minimaal een meerderheid van 60% nodig om in november te worden aangenomen.

Hawaii komt er niet door

Het project om cannabis in Hawaï te legaliseren eindigde dinsdagmiddag. In een verklaring liet de Democratische afgevaardigde Kyle Yamashita, die voorzitter is van de commissie Financiën van het Huis, weten dat zijn fractie de legalisatiemaatregel, SB 3335, niet in overweging zou nemen voor de deadline van deze week.

PUBLICITE

Deze stap betekent de doodsteek voor het wetsvoorstel, dat de volledige Senaat en verschillende commissies van het Huis deze sessie al had gepasseerd, voordat het bij de eerste stemming in het Huis eerder deze maand ternauwernood werd aangenomen.

“De weg naar het legaliseren van cannabis voor volwassen gebruik is een zeer verdeeld onderwerp,” zei Yamashita. “Vanwege de vele zorgen over de implementatie van het wetsvoorstel, heeft het Huis besloten om de beraadslagingen in de Commissie Financiën niet voort te zetten. Deze beslissing wordt versterkt door de negatieve stemmen van de commissieleden in het Huis.”

De Democratische voorzitter van het Huis, Scott Saiki, uitte ondertussen de “ernstige zorgen van de wetshandhavingsgemeenschap van Hawaï”.

“Dit wetsvoorstel vereist verdere overweging van de impact die het zal hebben op onze kinderen, onze economie en ons algehele welzijn.”

Zowel voor- als tegenstanders hebben erop gewezen dat een legalisatiemaatregel de meeste vooruitgang boekte in de Hawaiiaanse wetgevende macht tijdens de vorige sessie. Maar na het nipt passeren van het Huis van Afgevaardigden eind vorige maand met een stemming van 25 tegen 23, verwachtten velen problemen in de Commissie Financiën.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed