Connect with us

Luxemburg stemt eind juni over legalisering cannabis

Gepubliceerd

on

Stemming om cannabis in Luxemburg te legaliseren in juni
Volg ons op Facebook

In het regeerakkoord 2018-2023 is bepaald dat legalisering van cannabis in Luxemburg “in de week van 26 juni in openbare zitting zal worden besproken en in stemming zal worden gebracht”, zo meldt de Kamer van Afgevaardigden nu op haar website.

PUBLICITE

In eerste instantie is het Groothertogdom van plan om inwoners van de wettelijke leeftijd toe te staan om thuis maximaal vier planten uit zaad te kweken. De planten mogen niet zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Consumptie moet ook thuis plaatsvinden, anders kan er een boete van maximaal €250 worden opgelegd, en het bezit van cannabis in het openbaar mag niet meer dan 3 gram bedragen.

De volgende fase zal gewijd zijn aan de ontwikkeling van een door de staat gecontroleerde cannabisproductie en verkoopketen. Hiertoe zal een proefproject worden opgezet om de verkoop van cannabis in Luxemburg te reguleren, die zal worden voorbehouden aan inwoners ouder dan 18 jaar, met een maximale aankoop van 5 gram cannabis per dag in alle toekomstige winkels en 30 gram per maand. Bepaalde producten, zoals voorgerolde producten, zullen niet verkocht mogen worden om vaping aan te moedigen.

Er zijn momenteel 2 productievergunningen gepland. Zij zullen 14 verkooppunten bevoorraden die nog moeten worden opgezet. De verkoop van cannabis op openbare plaatsen blijft verboden en coffeeshops worden niet toegestaan.

Er zullen sancties worden opgelegd aan degenen die de regels niet naleven, zoals het overschrijden van de Luxemburgse grens met cannabis, ongeacht het land van herkomst, het bezit van meer dan 5 gram in het openbaar, of het verkopen of geven van cannabis aan minderjarigen of niet-ingezetenen van Luxemburg.

PUBLICITE

Het onderzoek zal worden gevolgd door het Europees Waarnemingscentrum voor drugs en drugsverslaving (EWDD) en de verschillende onderzoeksinstellingen op het gebied van volksgezondheid van het land om na te gaan of de maatregelen “de bescherming van de volksgezondheid op nationaal niveau verbeteren, met name door middel van kwaliteitscontrole van producten die door een zeer breed publiek worden geconsumeerd, en of de nieuwe preventiestrategieën het mogelijk maken het gebruik te beperken, de inkomstenstroom en de ontwikkeling van de georganiseerde misdaad af te remmen, capaciteit en middelen vrij te maken om het aanbod te verminderen en de georganiseerde misdaad te bestrijden, en de contacten van gebruikers met criminele kringen, die tot nu toe onvermijdelijk waren, te verminderen.”

Luxemburg heeft een website opgezet met alle details over het legalisatieproject.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed