Connect with us

Naar een zuiver medische regulering voor Thaise cannabis?

Gepubliceerd

on

Regulering van recreatieve cannabis in Thailand
Volg ons op Facebook

Terwijl het land de eerste in Azië was die cannabis decriminaliseerde in 2022, probeert Thailand nu de verschillende toepassingen van cannabis te reguleren. En hoewel hetrecreatieve gebruik van cannabis nooit is gelegaliseerd, wordt het wel op grote schaal gepraktiseerd en heeft het de opening van duizenden winkels aangemoedigd, tot grote vreugde van de toeristen en soms tot ongeluk van de lokale bevolking.

PUBLICITE

Veel mensen hebben geklaagd over openbaar gebruik, vooral in Bangkok of in de toeristische badplaatsen. Maar bovenal is de huidige regering niet meer degene die cannabis decriminaliseerde, en de vorige regering slaagde er niet in om enige cannabisregulering door te voeren voordat ze haar ambt neerlegde.

Het lijkt erop dat deze beleidsverandering van korte duur zal zijn, nu de nieuwe premier van Thailand heeft verklaard dat hij van plan is om cannabis tegen het einde van 2024 opnieuw te classificeren als verdovend middel en dat cannabiswinkels in het land tegen april 2025 gesloten zullen zijn.

De aankondiging komt niet als een verrassing gezien het aantal anti-cannabis uitspraken die de Thaise premier Srettha Thavisin heeft gedaan sinds hij is aangetreden.

In een Facebook-post verklaarde Somsak Thepsutin, minister van Volksgezondheid, dat hij van plan is om recreatief gebruik van cannabis te verbieden. Thepsutin verklaarde ook dat alleen cannabisbloemen zouden worden geherclassificeerd als categorie 5 verdovende middelen, een categorie die productie, import, export, verkoop en bezit voor niet-medisch gebruik verbiedt.

PUBLICITE

Cannabisbladeren, -takken, -wortels, -stelen en -zaden mogen nog steeds worden gebruikt voor goedgekeurde medische toepassingen. Hennep, dat ook is verwijderd van de categorie 5 lijst, zal niet worden onderworpen aan soortgelijke beperkingen.

Het belangrijkste is dat de minister heeft aangekondigd dat er een vergunning nodig zal zijn voor het kweken, exporteren en bezitten van cannabis voor medische en onderzoeksdoeleinden, hoewel de details van de vergunningsprocedure duidelijk nog worden uitgewerkt.

“Het licentiesysteem mag geen onredelijke last op het publiek leggen,” zei hij in een Facebook-post, eraan toevoegend dat er een aflossingsvrije periode zal zijn om het publiek de kans te geven zich aan te passen.

Pro-cannabis groepen protesteerden tegen het besluit van Srettha en zeiden dat het het vertrouwen van het bedrijfsleven dreigde te schaden na de opkomst van een industrie die naar verwachting $1,2 miljard waard zal zijn in 2025.

PUBLICITE

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed