Connect with us

Portugal breidt de reikwijdte van zijn decriminalisering van drugs uit

Gepubliceerd

on

Decriminalisering van cannabis in Portugal
Volg ons op Facebook

Het Portugese parlement heeft een aantal amendementen goedgekeurd op ordonnance 94/96 van 26 maart 1996, beter bekend als de “narcoticawet”.

PUBLICITE

De nieuwe wet verruimt het toepassingsgebied van persoonlijke consumptie en beschouwt het bezit van een hoeveelheid die groter is dan de toegestane hoeveelheid voor consumptie gedurende 10 dagen niet langer als bewijs van handel. Dit betekent dat de politie die stoffen in beslag neemt van een consument, voortaan moet bewijzen dat ze bestemd waren voor de illegale markt en niet voor persoonlijk gebruik, alvorens hem of haar aan te klagen voor “drugshandel”.

De Portugese regering keurde deze week de definitieve tekst van de nieuwe narcoticawet goed, het resultaat van een wetsvoorstel dat in maart bij het parlement werd ingediend door een groep parlementsleden van voornamelijk de Sociaal-Democratische Partij (PSD). De wet werd door het parlement goedgekeurd na enige kritiek van de gerechtelijke politie en de PSD zelf.

De definitieve versie van de tekst, na een lange passage door de Commissie constitutionele zaken, rechten, vrijheden en garanties, is echter het resultaat van een gezamenlijk debat over het sociaaldemocratische wetsvoorstel en over een wetsvoorstel dat in juni werd ingediend door de Socialistische Partij (PS).

Uitbreiding van het toepassingsgebied van decriminalisering

Het wetsvoorstel dat oorspronkelijk was ingediend door de PSD was bedoeld om de verouderde naam te corrigeren van de autoriteit die verantwoordelijk is voor het bijwerken van de bovengrenzen van individuele dagelijkse doses. Het doel was om de wetgeving bij te werken om de ter ziele gegane Conseil supérieur de médecine légale te vervangen door het Institut national de médecine légale et des sciences médico-légales.

PUBLICITE

De passage door de parlementaire commissie en het wetsvoorstel van de PS resulteerde echter in een definitieve tekst die, naast het updaten van de naam van het orgaan, bepaalt dat het bezit van een hoeveelheid van meer dan 10 dagen een indicatie is dat het doel geen mensenhandel mag zijn.

Deze maatregel is met name van belang voor de invoering van de mechanismen die zijn voorgesteld in Verordening nr. 94/96 van 26 maart 1996, waarin de diagnostische procedures en expertises worden gedefinieerd die vereist zijn om de staat van drugsverslaving te karakteriseren, evenals de maximale kwantitatieve limieten voor elke individuele gemiddelde dagelijkse dosis van de planten, stoffen of preparaten die zijn opgenomen in de tabellen I tot en met IV bij Wetsdecreet nr. 15/93 van 22 januari 1993 en die het meest worden geconsumeerd.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed