Connect with us

Producten en hoe ze te eten

Hoe kun je het verschil zien tussen goede en slechte wiet?

Verschillen tussen goede en slechte wiet

Wat is cannabis van hoge kwaliteit

?
Laten we eerst onze basis bekijken en de algemene termen doornemen die worden gebruikt om goede wiet te kopen. De term ‘bloem’, en alle variabelen zoals wiet of wiet, verwijst naar de gedroogde bloemen van de vrouwelijke cannabisplant, vaak toppen genoemd. De bloem is over het algemeen psychotroop – het THC-gehalte is de belangrijkste indicator van euforische potentie – maar sommige bloemen hebben een hoog CBD-gehalte en produceren weinig of geen bedwelmende effecten.

PUBLICITE

De beste ervaringen, de beste edibles, de beste tincturen – en zelfs CBD olie – komen vaak van de beste ’top-shelf’ grondstoffen.

Het identificeren van een topbloem kan zelfs de meest ervaren cannabiskenner verbijsteren, maar de belangrijkste kenmerken die goede wiet van slechte scheiden zijn de geur, het uiterlijk, het gevoel en de structuur van de bloem. In dit artikel analyseren we deze vier kenmerken en geven we je tips om goede wiet te herkennen en slechte te vermijden.

Wat te zoeken in goede wiet

Geur:Goed gekweekte cannabis heeft meestal een prikkelend, aangenaam aroma. Bloemen die een sterke geur afgeven zijn een goede indicatie van de algehele kwaliteit van de bloem. De gemene deler is dat een zoetgeurende bloem uitgesproken, prikkelend en onnavolgbaar is. Hoe sterker de geur, hoe interessanter de ervaring waarschijnlijk zal zijn.

Uiterlijk: Premium bloemen hebben, net als verse en gezonde producten, een aantal visuele aanwijzingen die je helpen de kwaliteit te bepalen. Hoewel alle goede cannabis visueel aantrekkelijk moet zijn, kan een hoogwaardige soort gemakkelijk een levendige reeks kleuren laten zien. Bloemen van goede kwaliteit zijn vaak diepgroen met vlammend oranje of rode haartjes. Ze kunnen ook kleuren hebben die variëren van dieppaars tot helder blauw.

PUBLICITE

Een andere belangrijke visuele indicator van goed gras is de hoeveelheid en de levensvatbaarheid van trichomen. Trichomen zijn kleine, kristallijne, glinsterende aanhangsels aan het oppervlak van de plant die de verbindingen aanmaken en vasthouden die verantwoordelijk zijn voor de geur, smaak en effecten van de bloem. Hoe meer gematteerde trichomen je met het blote oog kunt zien, des te beter is de indicatie van de bedwelmende en therapeutische kracht van de bloem. Als je gezichtsvermogen betere dagen heeft gekend, of als je het beter wilt bekijken, gebruik dan een vergrootglas om een nog duidelijker beeld te krijgen van de trichomen in een hoofd.

Het gevoel: Een bloem van topkwaliteit moet plakkerig en licht sponsachtig aanvoelen als je hem aanraakt of zachtjes tussen je vingers drukt. De stelen moeten breken en het hoofd moet relatief gemakkelijk te scheiden zijn, maar het moet niet helemaal droog zijn of afbrokkelen als je het aanraakt. Op dezelfde manier moeten de buds niet te nat of zacht zijn, omdat de kans dan groter is dat ze schimmel ontwikkelen of bevatten.

Bloemenstructuur: Goed gekweekte sativa-bloemen hebben de neiging om licht en luchtig te zijn in vorm en samenstelling, terwijl indica’s de neiging hebben om strakker en dichter te zijn in bloemstructuur. De structuur en de ervaring die je krijgt hebben over het algemeen echter weinig met elkaar te maken. Keiharde bloemen zijn een teken dat kwekers mogelijk groeiregulatoren hebben gebruikt, die een onaangename smaak kunnen geven. Extreem pluizige bloemen kunnen erop wijzen dat de plant niet onder voldoende lichtintensiteit is gekweekt en niet naar haar potentieel is gekweekt.

Andere kwaliteiten die je moet zoeken in de juiste wiet op een legale markt

Op legale cannabismarkten kun je je producten kiezen aan de hand van meer criteria, zoals de ethiek van het bedrijf dat ze kweekt of de cannabinoïdenverhoudingen

PUBLICITE

Ethische teelt: bij ethische teelt worden synthetische meststoffen vermeden, wordt levende grond gebruikt en wordt duurzame landbouw bedreven

Ethische bedrijven: Kleine ambachtelijke producenten en familiebedrijven zijn vaak het meest ethisch. Legale markten benadrukken vaak bedrijven die eigendom zijn van vrouwen, zwarten of minderheden…

Hoe kan ik zien of het wiet is?
De geur:bloemen van slechte kwaliteit kunnen een verscheidenheid aan vreemde geuren hebben, wat meestal betekent dat het om een partij wiet gaat. Toppen van slechte kwaliteit kunnen een muffe of vochtige geur verspreiden. Een muffe of stro-achtige geur is een duidelijke indicatie van een verouderde of aangetaste cannabis. In het algemeen heeft cannabis, wanneer het uit de buurt van licht en warmte wordt bewaard, een houdbaarheid van ongeveer een jaar voordat het echt begint af te breken. Onaangename aroma’s zijn over het algemeen een teken van slechte behandeling, slecht gedroogde cannabis of gevorderde leeftijd.

Uiterlijk:Het uiterlijk van een bloem van slechte kwaliteit is duidelijk. Het kan de vorm aannemen van een verkleurde bloem of een overvloed aan stengels en zaden. Er zijn veel redenen waarom bloemen kunnen verkleuren, van schimmel en ouderdom tot pesticiden en chemicaliën. Het belangrijkste is dat je het niet wilt kopen, laat staan roken. Een zeer belangrijke indicator voor wiet is het verschijnen van amberkleurige trichomen. Met de tijd, licht en warmte veranderen de trichomen van een lichte kleur naar een amberkleurige tint. Dit is een duidelijk teken dat je bent bedrogen door de oogst van vorig jaar.

Helaas komt cannabis van slechte kwaliteit in vele tinten bederf voor. Van aards bruin tot een onvolgroeide limoengroene bloem, de natuur biedt verschillende visuele aanwijzingen om je te laten weten dat dit een goede plant is die slecht is geworden.

Sensatie: Als de bloem van mindere kwaliteit is, voelt deze vaak droog of broos aan. Een droge top voelt licht en luchtig aan, zonder gewicht, in tegenstelling tot een dichte, kleverige bloem. Wiet kruimelt ook gemakkelijk als je het vastpakt, of kan zelfs uit elkaar vallen.

Te ‘natte’ buds hebben stelen die niet breken en op hun plaats blijven als je erin knijpt. Het extra vocht biedt een ideale voedingsbodem voor schimmel en meeldauw. Natte toppen die scheuren in plaats van breken, zijn een teken dat de kweker zijn cannabis niet goed heeft gedroogd en uitgehard.

Bloemstructuur:Een slechte bloemstructuur kan gemakkelijk worden ontdekt door een getraind oog. Terwijl een goed gekweekte bloem vaak esthetisch mooi is, kan een plant die zonder zorg is gekweekt minderwaardig uitziende bloemen produceren. Hoewel de structuur van een plant niets zegt over de chemische samenstelling, kan het wel veel vertellen. Inadequate belichting of kweekomstandigheden kunnen resulteren in ‘pluizige’ of ‘luchtige’ klompjes, en hoewel deze hoge concentraties cannabinoïden en terpenen kunnen bevatten, wordt hun dichtheid nog steeds algemeen en hard afgekeurd door de cannabisgemeenschap.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed