Connect with us

Producten en hoe ze te eten

Hoe rol je een joint?

Een joint rollen

Het roken van joints is een van de populairste manieren om cannabis te consumeren. Het doorgeven van een joint maakt deel uit van het sociale aspect van cannabisconsumptie en het leren rollen van een joint op de ouderwetse manier is voor velen een culturele inwijding. Het rollen van een joint kan een zeer persoonlijke en complexe kunst zijn, maar met een paar eenvoudige stappen kan elke nieuwe roker zijn eigen joint rollen. Lees verder om de kunst van het rollen van een joint te ontdekken.

PUBLICITE

Wat is een joint?

Een joint is een hennep- of cannabissigaret die vaak met de hand wordt gerold door een individu. Een cannabis joint die zowel cannabis als tabak bevat wordt een spliff genoemd, terwijl een tabaksblad, of uitgeholde sigaar, gevuld met cannabis een blunt is.

Wat je nodig hebt om een joint te rollen

Om een cannabis joint te rollen, moet je een aantal benodigdheden verzamelen:

 • Cannabis, meestal ongeveer een derde gram per joint
 • Grinder
 • Rolplank
 • Rolbladeren
 • Filter of karton
 • Een pen of ander gelijksoortig gevormd voorwerp

Hoe rol je een joint, stap voor stap

Benodigde tijd: 5 minuten.

Als je je materialen hebt verzameld, ben je klaar om je joint te rollen. Volg de stappen om een perfecte joint te rollen!

PUBLICITE

Maal de cannabis

Gebruik een grinder om de bloem gelijkmatig te scheiden en te malen. Een grinder produceert een uniforme grootte en textuur, wat resulteert in een gladdere, meer gelijkmatige rook. Als je geen grinder hebt, verkruimel de wiet dan met je vingers. Werk voorzichtig om schade aan de cannabistrichomen te minimaliseren door stengels of zaden te verwijderen en de stukjes min of meer even groot te maken.

Maak een kartonnen doos

Veel tabakswinkels verkopen kant-en-klare kartonnen dozen om te gebruiken als mondstuk voor een joint. Hoewel kartons niet essentieel zijn, helpen ze om het mondstuk te versterken en de joint makkelijker vast te houden. De kartonnen doosjes vergroten ook de luchtstroom door de joint en minimaliseren het risico dat je je lippen verbrandt of kleine stukjes cannabis inademt.

Om een kaart te maken, neem je een stuk dik papier of karton en knip je een rechthoekige strook van ongeveer 2 centimeter breed. Vouw het grootste deel van het papier in een accordeonvorm en wikkel dan het laatste stuk papier om het accordeongedeelte. Visitekaartjes zijn eigenlijk heel handig om karton van te maken. Glazen en houten filters zijn een geweldig alternatief voor papier en zijn te vinden in tabakswinkels of je favoriete headshop.

Vul het vel

Leg je rolvel op het dienblad met de zelfklevende kant van je af. Plaats het karton waar je de tip wilt hebben en strooi de cannabis over het papier in een kolom uitgelijnd met de tonc’. Verdeel de bloem gelijkmatig in de joint en vermijd overvulling.

PUBLICITE

Om een taps toelopende joint te rollen, doe je minder cannabis in de buurt van de tip en meer naar het einde toe, en verminder je de hoeveelheid naarmate je verder gaat.

Rol de joint

Eindelijk is het tijd om te rollen. Zorg ervoor dat de zelfklevende kant van het papier naar je toe is gericht en pak je gevulde vel op. Gebruik je duimen en wijsvingers om het papier in een tacovorm te knijpen en zeef het heen en weer om de inhoud gelijkmatig te verdelen en een beetje in te pakken. Het geeft niet als een deel van de bloem eruit valt – je kunt het later weer vullen. Werk in de vorm van een cilinder, niet te losjes om niet ongelijkmatig te branden en niet te strak om de luchtstroom niet te beperken.

Plaats de niet-klevende kant van het vloeipapier over de inhoud van de joint en rol het langzaam naar de klevende kant toe, terwijl je de mix eronder stopt. Gebruik je duimen om te rollen en je wijsvingers om de buitenkant te ondersteunen. Lik of maak de kleefstof nat en begin aan het kartonnen uiteinde om de naad langzaam vast te plakken.

Als het eenmaal vastzit, gebruik dan een eetstokje, pen of ander lang, cilindervormig voorwerp om de naad naar de punt toe te drukken. Hier kun je het gras toevoegen dat tijdens het rollen verloren is gegaan.

Draai de huls

Draai het extra papier aan het einde van de joint om het af te maken.

Geniet!
Eindelijk is het tijd om je joint aan te steken en te inhaleren.

Hoe vloei kiezen

De meeste vloei wordt gemaakt van vezels uit andere bronnen dan hout, zoals linnen, hennep, sisal, rijststro, espartogras… Welk type vloei de perfecte joint maakt, is echt een kwestie van persoonlijke voorkeur. Cannabisrokers die regelmatig joints en spliffs roken, hebben vaak hun eigen voorkeursrolletjes. Voorkeuren kunnen worden beïnvloed door hoe gemakkelijk een roker een bepaald type vloeitje vindt om mee te werken, de smaak van de rook, de brandkwaliteit van een bepaald type vloeitje of andere subjectieve variabelen.

Veel cannabisgebruikers waarderen het gebruik van hennepvloei, omdat dit de hele joint tot een cannabisproduct maakt. Naast vloeitjes gebruiken sommige cannabisrokers ook graag cigarillo bladeren – gemaakt van tabaksbladeren – om blunts te rollen en te roken.

Om het juiste materiaal voor je vloeipapier te kiezen, moet je een balans zien te vinden. Idealiter wil je zo dun mogelijk papier om de tabakssoort die je hebt gekozen goed tot zijn recht te laten komen. Maar als je net leert rollen, is ultradun papier niet de beste keuze. Kies dus om te beginnen voor henneppapier, dat makkelijk te verwerken is. Daarna kun je overgaan op fijner rijstpapier dat een zachte, langzaam brandende rook produceert. Ultrafijn papier is het ultieme schone rookpapier, maar het scheurt in de handen van amateurs.

Gearomatiseerd papier is een andere optie. Zorg er wel voor dat het goed past bij de soort die je hebt gekozen en geen chemicaliën bevat.

Vloei is er niet alleen in verschillende materialen, maar ook in verschillende maten. Hier zijn de meest voorkomende:

 • Lange bladen: de klassieke versie
 • Dubbele breedte: niet erg populair, hoge papier-haar verhouding
 • King: groter en langer brandend, gemakkelijk geschikt voor een groep van vijf
 • King slank: even lang als een King, maar minder breed, voorbehouden aan ervaren rollers.

Je kunt het jezelf ook makkelijker maken en kegelvormige rolvellen kopen – voorgerolde kegelvormige vellen – filter en al – klaar om te vullen.

Tips voor gemakkelijker joint rollen

 • Kies het juiste velformaat. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te beginnen met kingsize papier omdat het er makkelijk hanteerbaar uitziet, is het eigenlijk een beetje te groot. De meeste experts raden aan om te beginnen met klassieke lange lakens totdat je je er goed bij voelt
 • Denk dik. Liefhebbers van joint-rollen kunnen het papier kiezen dat ze willen en de perfecte doobie rollen. Maar als je net begint, kies dan voor dikker papier. Hennep is een uitstekende optie. Na een beetje oefening kun je overgaan op een papier dat zo dun is dat het bijna onzichtbaar is
 • Begin met het karton.Houd het uiteinde van het karton stevig tussen je wijsvinger en duim. Dit geeft het geheel stabiliteit, brengt je hand in de juiste positie en biedt een goed startpunt voor het oprollen
 • Neem de tijd. Neem voordat je gaat rollen even de tijd om naar de rij cannabis in het papier te kijken. Is het gelijkmatig verdeeld? Heb je het papier voorzichtig heen en weer geschud om het een beetje in te pakken? Zo niet, neem dan even de tijd om dit aan te passen voordat je begint met rollen
 • Rol niet te snel. Je hoeft niet meteen na het rollen te likken en te plakken. Als je hebt gerold en de joint is niet naar je zin, rol dan af en probeer het opnieuw. Zelfs als je een blaadje verspilt en een ander nodig hebt, is dat beter dan dat het hele ding uit elkaar valt terwijl je het rookt of rondstrooit
 • Lik een beetje. Als je klaar bent om je joint te lijmen, hoef je er niet overheen te kwijlen of, godzijdank, de hele joint in je mond te stoppen. Een beetje vocht langs de lijmstrip is genoeg om de joint vast te plakken.
 • Draaien en inpakken. Als je je joint hebt gevuld en mooi hebt opgerold, draai je het papier een beetje aan het open uiteinde en druk je het voorzichtig aan. Zo weet je zeker dat hij goed vastzit en goed aansteekt
 • Oefenen. Zoals alles, moet je een beetje oefenen om de perfecte joint te leren rollen. Wees niet bang om met een paar vellen te gaan zitten en te rollen tot het natuurlijker aanvoelt. Probeer het misschien eerst een beetje in je eentje voordat je aanbiedt om voor een menigte te rollen. Wees geduldig en de kunst van het rollen zal al snel geen geheimen meer voor je hebben.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed