Connect with us

Woordenlijst cannabis

IJsbeslag

Cannabisconcentraat gevormd door het zeven van de trichomen van de cannabisplant in de aanwezigheid van ijswater. IJshasj (beter bekend als bubbelhasj, ijswaterhasj of natte zeef) wordt meestal geconsumeerd bij het dabben, maar kan ook worden gebruikt om potentie toe te voegen aan bloem. IJshasj is een moderne vorm van hasj maken, en kan net als traditionele hasj met de hand of machinaal worden gemaakt.

PUBLICITE

Lees meer over ijshasj

IJshasj is een oplosmiddelvrij concentraat gemaakt van trichomen die door een serie zeven zijn gehaald in de aanwezigheid van water en ijsblokjes. IJshasj staat ook bekend als bubble hash, ice wax en water sift. Deze termen worden gebruikt om verschillende vormen van ijshasj te beschrijven, maar er zijn slechts subtiele verschillen tussen de vier.

Het belangrijkste doel van het maken van ijshasj is om de trichomen te scheiden van alle andere componenten van de plant. Trichomen zijn klieraanhangsels op het oppervlak van de cannabisbloem die de cannabinoïden, terpenen en andere moleculen van de plant produceren en vasthouden. Het doel van ijshasj is om alle barrières van besmetting tussen de gebruiker en de ervaring die trichomen bieden te verwijderen.

Geschiedenis van ijshasj

De technieken om ijshasj te maken werden in de jaren 1980 populair gemaakt door zaadexpert en pionier in de industrie Skunkman (ook bekend als Sadhu Sam of David Watson). Nadat hij had geleerd dat harsklieren zinken in water, liet Skunkman de cannabismarkt kennismaken met een hashmaakproces waarbij hele planten cannabis of gezeefde hars in water worden geroerd. Hij plaatste in 1987 zelfs een advertentie in High Times Magazine met geheime tips voor het thuis extraheren met water.

De waterextractiemethoden van Skunkman maakten de weg vrij voor de eerste geautomatiseerde zeefmachines in de jaren 1990, evenals voor nieuwe technieken om ijswater te extraheren. Rond dezelfde tijd deed de Canadese ondernemer en activist Marcus “Bubbleman” Richardson zijn intrede en uiteindelijk revolutioneerde hij de hasjwereld met het Bubble Bag extractie systeem.

PUBLICITE

Gedurende de jaren 90 was Bubbleman actief in het bepleiten van medicinale cannabis, cannabis macrofotografie en de ontwikkeling van cannabisextractie en ontsmetting. Hij populariseerde de waterextractiemethode met de eerste multi-bag filtratiekit in 1999 – hij ontwierp drie zakken die kliertrichomen zouden filteren met als doel, in Bubbleman’s eigen woorden, “het risico te verminderen, de beste manier te vinden om cannabinoïden af te geven en de grenzen van wietzuiverheid te verkennen.”

Hoe gebruik je ijshasj

IJshasj is een behoorlijk veelzijdig concentraat. Er zijn veel manieren om ijshasj te gebruiken, hoewel sommige over het algemeen de voorkeur genieten boven andere. De verschillende manieren van gebruik kunnen ook aan verschillende behoeften voldoen. Sommige gebruikers sprenkelen liever ijshasj over hun bowl voor extra kracht, terwijl anderen liever met ijshasj deppen voor het volle effect.

Draagbare vaporisator

Draagbare vaporizers met een optie om geconcentreerd te deppen komen ook steeds vaker voor, nu dabben steeds populairder wordt. Het gebruik van een draagbare vaporizer voor ijshasj geeft misschien niet het zuiverste effect, maar het is zeker een handige optie voor beginners of iedereen die op zoek is naar een eenvoudige en effectieve gebruiksmethode. Als je ervoor kiest om ijshasj te verdampen, zoek dan verdampers die heet genoeg zijn om de ijshasj te laten smelten, tussen de 260 en 290°C.

Verschillende kwaliteiten ijshasj

Bij het maken van ijshasj is het altijd de bedoeling om de trichomen van de cannabisplant te isoleren. Plantmateriaal dat niet verwijderd is, vermindert het vermogen om te smelten en daarmee de kwaliteit van de hasj.

PUBLICITE

Hier komt de micromaat om de hoek kijken: de openingen in een zeeffilter waar het materiaal doorheen gaat, worden gemeten in micron. Door zeven met verschillende micronformaten te gebruiken, kunnen hasjfabrikanten de trichomen vangen en scheiden van de rest van de plant.

Trichomen variëren in grootte van 20 tot 125 micron. Filters of zakjes voor het maken van bubble hash zijn ontworpen om overeen te komen met de verschillende zakjes met micronorm die gebruikt worden voor het maken van bubble hash. Als de micron van een concentraat op de verpakking staat, geeft dit getal de microngrootte aan van de zak die gebruikt wordt voor die specifieke fractie waterhasj.

De grotere microns worden gebruikt om alle harige stengeltrichomen (90 tot 120 micron) op te vangen, terwijl de kleinere microns (20 tot 40 micron) over het algemeen worden gebruikt om de klieren van de stengels te isoleren. Hoewel sommige terpenen en cannabinoïden in de steel van het trichoom te vinden zijn, bevindt het merendeel zich in de bovenste klier waar ze worden opgeslagen. Sommige kenners beschouwen dit als de puurste vorm van ijshasj en geven de voorkeur aan zakjes met kleine micron boven zakjes met grote micron, die alle trichomen verwijderen maar ook meer verontreinigingen van de plant aantrekken.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat trichomen niet altijd overeenkomen met micron zeefgroottes. In feite hangt de grootte van de trichomen af van de cultivar. Sommige cultivars produceren dikkere trichomen, terwijl andere kleine kopjes hebben. De rijpheid van de plant heeft ook invloed op de grootte. De juiste combinatie van filters en trichomen kan echter op betrouwbare wijze kwaliteitshasj produceren.

Wat is ice hash fullmelt?
IJshasj Fullmelt is de hoogste kwaliteit ijshasj. Het smelt volledig tot een plas, of olie. Een fullmelt ijshasj is ideaal om te dabben en wordt meestal geproduceerd met zeven van 70-120 micron. Bubbleman zegt: “Een fullmelt ervaring begint met het zien hoe de vaste, microingekapselde kliertrichomen vloeibaar worden als je ze verhit tot een gouden olie die bubbelt, borrelt en danst rond je schaal of scherm.”

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed