Connect with us

Woordenlijst cannabis

De meeldraden van cannabis

Een meeldraad is het mannelijke voortplantingsorgaan met pollen van elke tweehuizige plant, niet alleen cannabisplanten. Tweehuizige planten hebben mannelijke voortplantingsorganen bij sommige organismen en vrouwelijke voortplantingsorganen bij andere, zoals mensen. Als een vrouwelijke plant rijpt in de aanwezigheid van een mannelijke plant, geven de meeldraden stuifmeel af dat de vrouwelijke cannabisbloemen bevrucht. De bevruchte bloemen bevatten zaden, waardoor ze minder waardevol zijn op de huidige markt.

PUBLICITE

De meeldraad, wat draad betekent in het Latijn, bestaat uit twee delen. Er is een buisvormig filament, of steel, en helmknoppen, of stuifmeelzakjes, die zich aan het einde van het filament bevinden. De helmknoppen produceren stuifmeel en slaan het op totdat het klaar is om te worden vrijgegeven voor bevruchting.

Wat is de rol van de meeldraden?

De meeldraden bevatten de mannelijke voortplantingsorganen van de cannabisplant, die stuifmeel produceren. Het mannelijke DNA van het stuifmeel wordt overgebracht naar het vrouwelijke deel van de cannabisbloem, waardoor voortplanting en uiteindelijk de productie van cannabiszaden mogelijk wordt.

Vragen

Wat zijn de stuifmeelzakjes van cannabis?

Alle stuifmeelzakjes, niet alleen die van cannabisplanten, worden stuifmeelzakjes genoemd.

Waar is de cannabisbloem van gemaakt?

De cannabisbloem is letterlijk de gedroogde, uitgeharde bloem van de plant. Anatomisch gezien bestaan bloemen uit clusters van schutbladeren die kelken worden genoemd en die de eicel en stempel bevatten (samen de stamper genoemd). De bloemen zijn meestal bedekt met trichomen, die de hars produceren die de cannabinoïden en terpenen bevat waar cannabis consumenten naar op zoek zijn.

PUBLICITE

Wat is de cannabiskelk?

De kelken van cannabisbloemen zijn clusters van schutbladeren die de voortplantingsorganen van de vrouwelijke plant omringen.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed