Connect with us

Woordenlijst cannabis

Suikerblad

Kleine blaadjes die, samen met andere blaadjes van hetzelfde type, cannabis toppen bij elkaar houden. Ze worden in de cannabisindustrie suikerbladeren genoemd vanwege de hoge concentratie trichomen die het blad bedekken met een suikerachtig uiterlijk. Vanwege de hoge concentratie cannabinoïden en terpenen, worden suikerbladeren meestal van de plant geknipt na de oogst en vervolgens gebruikt voor de productie van concentraten.

PUBLICITE

Wat zijn suikerbladeren?

De suikerbladeren ontwikkelen zich en groeien uit de cola’s, of toppen, van cannabis tijdens de bloeifase van de plant. De cola’s beginnen zich langzaam te vormen op de cannabisplant tijdens de eerste 14 dagen van de bloei. Vanaf dag 14 tot dag 28 versnelt de ontwikkeling van de toppen en beginnen de suikerbladeren zich te vormen. De cola’s en suikerbladeren zijn over het algemeen rijk aan trichomen, de kleine klierhaartjes die over het hele oppervlak van de cannabisplant te vinden zijn. Trichomen zijn verantwoordelijk voor de productie van cannabinoïden en terpenen. Hoge concentraties trichomen geven een kleverig gevoel en een kristalachtige glans aan het oppervlak van de cannabisplant, wat meestal het duidelijkst is op cola’s en suikerbladeren. De bladeren van de cannabisplant hebben ook trichomen, maar ze zijn in vergelijking veel minder geconcentreerd.

Kan je suikerbladeren roken?

Technisch gesproken, ja, je kunt suikerbladeren roken. Zoals blijkt uit de laag kristallijne trichomen die deze bladeren hun naam geven, zit er zeker een aanzienlijke hoeveelheid cannabinoïden en terpenen in dit plantmateriaal. En dat betekent dat je ze net zo kunt roken als bloemen.

Als je je voorraad suikerbladeren wilt roken, moet je ze drogen en behandelen, net zoals je met bloemen doet. Maar vergeet niet dat, hoewel suikerbladeren cannabinoïden en terpenen produceren, ze er niet zoveel van hebben als gedroogde cannabistoppen, wat betekent dat je niet dezelfde resultaten zult krijgen als je suikerbladeren alleen probeert te roken. In het algemeen, als je vastbesloten bent om suikerblaadjes te roken, kun je ze het beste aan de bloem laten zitten en ze allemaal samen roken.

Hoe droog je suikerblaadjes

De meest effectieve manier om suikerblaadjes te drogen is door ze aan de cola’s van de plant te laten zitten. In plaats van ze af te snijden als onderdeel van het droog- en uithardingsproces, laat je ze gewoon aan de plant zitten en laat je het geheel – cola en suikerblad – samen drogen en uitharden. Op deze manier hoef je geen extra stappen in je oogstproces in te voeren en zorg je ervoor dat al het plantmateriaal gelijkmatig en tegelijkertijd droogt en uithardt. Houd er rekening mee dat, gram voor gram, gedroogde cannabisbloemen met de suikerblaadjes intact minder potent zullen zijn dan cannabisbloemen waarbij deze zijn verwijderd.

PUBLICITE

De suikerblaadjes

knippen
Nadat een cannabisplant is geoogst en gedroogd, wordt de top getrimd en geprepareerd voor commerciële distributie. Kwekers snoeien de suikerbladeren meestal om de toppen aantrekkelijker te maken voor consumenten en de algehele kwaliteit van het product te verbeteren. Hoewel de meeste kwekers hun cannabis na het drogen snoeien, geven sommige kwekers er de voorkeur aan dit te doen terwijl de plant nog nat is. Wanneer suikerblaadjes op de knop blijven zitten voor een droge snede, bieden ze bescherming aan de knop tijdens het droogproces.

Toppen die volledig zijn getrimd van alle zichtbare suikerblaadjes bieden een nettere presentatie dan de meeste cannabisgebruikers gewend zijn. En hoewel suikerblaadjes rijk zijn aan trichomen, is hun concentratie niet zo hoog als die van een cola, wat betekent dat suikerblaadjes de totale concentratie van cannabinoïden en terpenen per volume verlagen als ze op de knop achterblijven. Met andere woorden, een gram bud met intacte suikerbladeren zal een lagere concentratie cannabinoïden en terpenen hebben dan een gram volledig getrimde bud. Cola’s met suikerbladeren die nog intact zijn, produceren ook een hardere rook voor de consument.

Het is je waarschijnlijk al opgevallen dat sommige buds kleine blaadjes bevatten, terwijl andere volledig bladloos zijn. Sommige kwekers laten de bladeren aan de bud zitten als ze een bijzonder aantrekkelijke trichome glans hebben die kan bijdragen aan de esthetische waarde van de bud. Anderen laten ze liever zitten om gewicht aan hun oogst toe te voegen. Of je suikerblaadjes op een gekweekte bud laat zitten, hangt volledig af van de kweker die het snoeien en verzorgen heeft gedaan.

Wat te doen met suikerblaadjes

De suikerbladeren, vaak bedekt met trichomen die rijk zijn aan cannabinoïden en terpenen, worden vaak gebruikt om cannabisconcentraten te maken. Het doel van een concentraat is om de cannabinoïden en terpenen van de plant te isoleren en te accumuleren voor een maximale potentie. De suikertrim is misschien niet zo krachtig als cannabisbloemen, maar de relatief grote hoeveelheden trichomen die in suikertrim worden aangetroffen, maken het een uitstekende bron voor het isoleren en concentreren van de meest gewenste verbindingen van de cannabisplant, zozeer zelfs dat het eindresultaat gegarandeerd krachtiger is dan droge bloem.

PUBLICITE

Als je van plan bent om suikertrim te gebruiken voor het maken van concentraten, wees dan voorzichtig bij het hanteren van het plantmateriaal. Elke aanraking kan resulteren in het verlies of beschadiging van trichomen. Houd waar mogelijk je plant en takken vast bij het stengeleinde en wees zo voorzichtig mogelijk met je suikerbladeren. Idealiter snoei je je planten boven een scherm om alle trichomen op te vangen die los kunnen komen.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed