Connect with us

Woordenlijst cannabis

Stuifmeel

Poedervormige substantie die wordt geproduceerd door de voortplantingsorganen van de mannelijke cannabisplant. Cannabis stuifmeel bevat het genetisch materiaal dat nodig is om de vrouwelijke cannabisplant te bevruchten, waardoor ze zaden kan produceren, die essentieel zijn voor de voortplanting en het kweken van cannabis.

PUBLICITE

Hoe ziet cannabis stuifmeel eruit?
Cannabis stuifmeel ziet er stoffig en poederig uit met een fijne consistentie. Stuifmeel kan een korrelige of gelige tint hebben die lijkt op maïsmeel in een lichtere tint.

Hoe wordt stuifmeel op cannabisplanten overgebracht?
Wanneer planten buiten worden gehouden, verspreidt stuifmeel zich op natuurlijke wijze door de lucht en via dieren – maar binnenkwekers moeten opzettelijk stuifmeel van de mannelijke plant vangen en op de vrouwelijke stempels plaatsen om de vrouwelijke plant te bevruchten.

Wanneer geven mannelijke cannabisplanten stuifmeel af?
Mannelijke cannabisplanten geven stuifmeel af ongeveer 4-5 weken na de bloei. Op dat moment is het stuifmeel klaar om de vrouwelijke marihuanaplant te bevruchten.

Kan je stuifmeel van mannelijke planten roken?

Hoewel je stuifmeel van een mannelijke plant technisch gezien kunt roken, bevat het veel lagere gehaltes THC, de psychotrope cannabinoïde in cannabis. Dus als je op zoek bent naar een psychoactief effect, is stuifmeel van mannelijke planten niet de meest voor de hand liggende keuze.

PUBLICITE

Hoe verzamel je stuifmeel

?
Het verzamelen van cannabis stuifmeel is een proces waar je mee moet beginnen zodra de zakken beginnen te openen en bloeien. Neem een hele tros mannelijke bloemen en verwijder deze van de plant, bewaar ze vervolgens enkele dagen in een afgesloten bewaarbak.

Hoe stuifmeel bewaren

Het bewaren van cannabis stuifmeel nadat de bloemtros is gedroogd in je opslagcontainer vereist een paar extra materialen. Leg je gedroogde bos op een micrometerzeef met was of vetvrij papier op de bodem om ervoor te zorgen dat overtollig vocht wordt geabsorbeerd. Voor langdurige opslag kun je een beetje bloem mengen met het stuifmeel. De bloem zal helpen om je stuifmeel droog te houden, aangezien vocht de levensvatbaarheid van het stuifmeel zal aantasten. Bewaar het stuifmeel op een koude plek, zoals de vriezer, in een gesloten bewaarzak.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed