Connect with us

Woordenlijst cannabis

Anther

Een ovaalvormige zak aan het einde van de meeldraden waarin stuifmeel wordt geproduceerd, opgeslagen en vervolgens vrijgegeven door de mannelijke cannabisplant. Als ze in de natuur ongestoord worden gelaten, laten de helmknoppen stuifmeelkorrels los in de lucht. Als de cannabisplant wordt gebruikt voor kweekdoeleinden, kan het stuifmeel worden verzameld uit de helmknoppen en worden toegepast op vrouwelijke cannabisplanten om een kruising tussen de twee soorten te produceren.

PUBLICITE

Wat is de helmknop van een bloem?
De helmknop van een bloem is het deel van de meeldraden waar stuifmeel wordt geproduceerd. De peulvormige helmknop zit vast aan de meeldraad, die de vorm heeft van een dun draadje. De meeste planten hebben ongeveer een half dozijn helmknoppen rond het centrum van de bloem. De helmknop kan verschillende kleuren hebben, van lichtgeel tot dieprood.

Wat is de belangrijkste functie van de helmknop?
De belangrijkste functie van de helmknop van een bloem is het produceren van stuifmeel voor bloeiende planten. Het stuifmeel in de helmknop levert het sperma dat nodig is voor de voortplanting. De functie van de helmknop is om bestuivers, zoals hommels, naar de bloem te lokken. Zonder dit cruciale onderdeel van de anatomie van de bloem zou voortplanting onmogelijk zijn.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed