Connect with us

Woordenlijst cannabis

Cotyledon

Cotyledonbladeren zijn de eerste bladeren die verschijnen op een embryo van cannabis of een andere plant. Cannabis cotyledon bladeren, ook wel zaadbladeren genoemd, groeien in paren, hoewel andere planten één of drie cotyledon bladeren kunnen hebben. Als de plant volwassen wordt, vallen de bladeren af om plaats te maken voor de andere delen van de plant.

PUBLICITE

Wat is de functie van de zaadlob?
Zaadplanten hebben over het algemeen zaadlobben, de eerste blaadjes die verschijnen wanneer een zaadje ontkiemt. De zaadlobblaadjes helpen om de zaadhuid te openen zodat het zaad kan ontkiemen. De cotyledonblaadjes spelen ook de vitale rol om de zaailing te voorzien van de voedingsstoffen en energie die het nodig heeft om het groeiproces te beginnen.

Wanneer bloeiende planten zoals cannabis ontkiemen, komen de zaadlobben als eerste uit het groeimedium. Deze embryonale bladeren slaan voedsel en voedingsstoffen op en helpen energie en voedselreserves naar de delen van het ontkiemende zaadje te leiden die ze het meest nodig hebben.

Kort na het uitkomen van de zaadlob duwt de groeiende plant een stengel door het midden van het zaadblad, waarna de eerste set “echte bladeren” verschijnt. Door dit proces helpen de zaadlobblaadjes in wezen bij het opstarten van het fotosyntheseproces, dat de echte bladeren vervolgens overnemen naarmate de plant verder groeit.

Zodra de jonge cannabisplant genoeg fotosyntheseproducerende echte bladeren heeft, hoeft de babyplant niet langer het voedsel en de energie te absorberen die in de zaadlobben zijn opgeslagen. De zaadlobben zijn niet langer nodig om de plant in leven te houden en zullen op natuurlijke wijze verwelken, geel worden en vervolgens bruin. In dit stadium vallen de meeste zaadlobben er vanzelf af.

PUBLICITE

Hoe zien gezonde cotyledonbladeren eruit bij cannabisplanten?
Cotyledonbladeren lijken niet op normale cannabisbladeren. Daarom noemen mensen een cotyledon vaak een zaadblad of eerste blad, terwijl normaal uitziende eerste bladeren echte bladeren worden genoemd. In plaats van het beroemde getande blad met meerdere vingers waar cannabis bekend om staat, zijn cotyledon bladeren meer afgerond.

Als je ziet dat er echte cannabisbladeren boven de cotyledonbladeren beginnen te groeien, is dat een teken dat je plant goed op weg is om een sterke, gezonde plant te worden. Cannabisplanten produceren meestal twee zaadlobben, hoewel er soms drie of zelfs vier zaadlobben aan een jonge plant zitten.

Moeten cotyledonbladeren gesnoeid worden?
Het is niet nodig om cotyledonbladeren te snoeien. Ze vallen over het algemeen vanzelf af. Als je een plant hebt met een bruin, verdord zaadlobblad dat er niet afgevallen is en de plant is gezond met veel echte bladeren, dan kun je het eruit trekken. Als je plant nog aan het ontkiemen is en zijn eerste stengel en echte bladeren aan het ontwikkelen is, hoef je je niet druk te maken om de zaadlobben, omdat ze de jonge plant helpen voeden totdat hij zichzelf kan onderhouden.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed