Connect with us

Woordenlijst cannabis

Cannabishars

Cannabishars is zowel een kleverige, onoplosbare organische verbinding die wordt afgescheiden door Cannabis Sativa L. planten als het teerachtige residu dat zich ophoopt in pijpen, waterpijpen en ander glaswerk na vele sessies cannabis verbranden.

PUBLICITE

Sommige mensen gebruiken de term hars ook om te verwijzen naar levende hars, een concentraat op basis van oplosmiddelen gemaakt van verse cannabisplanten. Maar productetiketten vermelden in dit geval nog steeds live resin.

Hars van de Cannabisplant

Je hebt waarschijnlijk wel eens de kleine haartjes opgemerkt die de cannabisplant bedekken en die zorgen voor een kristalachtige glans en een plakkerig gevoel. Deze klierhaartjes worden trichomen genoemd. Deze trichomen worden bij elkaar gehouden door de hars, die de cannabinoïden, terpenen en andere verbindingen bevat waar de cannabisplant bekend om staat. Je kunt de hars van het kruid zien als de substantie die alle verbindingen die door de trichomen worden geproduceerd bij elkaar houdt op de kop van de trichoom.

Cannabis produceert vooral hars om ongedierte af te schrikken. De hars is bitter en bevat specifieke terpenen die bepaalde plagen afweren. Linalool, bijvoorbeeld, is een veel voorkomende terpeen in cannabis, die wordt gebruikt als ingrediënt in insecticiden vanwege zijn antiparasitaire eigenschappen. Hars beschermt de plant ook tegen overmatige blootstelling aan ultraviolette (UV) straling en helpt het optimale vochtgehalte aan het oppervlak te behouden om uitdroging van de plant te voorkomen.

Hoe wordt de hars van de Cannabisplant verzameld?
Cannabishars kan op verschillende manieren worden geoogst, die elk verschillende resultaten geven in termen van texturen.

PUBLICITE

Haschich

hasjisch is een cannabisconcentraat zonder oplosmiddelen, gemaakt van grashars of trichomenklieren. Hasjiesj maken is een oude kunst die duizenden jaren oud is. Het bestaat uit het zeven van een cannabisplant om de harsklieren te oogsten en deze klieren vervolgens samen te persen onder milde hitte.

Charas

De charas wordt gemaakt door de nog groeiende cannabisplant met de hand te wrijven en vervolgens de verzamelde hars in kleine balletjes te rollen.

Droog ziften

De droge zeef is de hars die van de cannabis wordt gescheiden door een zeef. Droge zeef kan worden geperst en verhit om hasj te maken, in een joint of waterpijp worden gestrooid of worden gebruikt in edibles.

Voordelen van het verzamelen van hars

Er zijn een aantal toepassingen voor cannabishars, sommige effectiever dan andere. Als je de hars van de cannabisplant scheidt, verzamel je in feite alle gewenste bestanddelen van de plant. De concentraten gemaakt van de harsklieren zijn inherent krachtiger dan de bloem, wat de razendsnelle opkomst van concentraten op de cannabismarkt verklaart.

PUBLICITE

Indien goed beschermd tegen de elementen – hitte, vochtigheid, licht en lucht – kan plantenhars lang houdbaar zijn. Hars beschermt ook van nature zijn eigen cannabinoïden tegen zuurstof, vooral wanneer het geperst wordt tot hasj, waardoor het donkerder wordt. Deze donkerbruine kleur en ondoorzichtigheid beschermt de actieve bestanddelen tegen UV-stralen, waardoor het product langer houdbaar blijft.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed