Connect with us

Woordenlijst cannabis

Uittreksel

Een cannabisextract is een concentraat dat wordt geproduceerd met behulp van een oplosmiddel. De termen ‘extract’ en ‘concentraat’ worden soms door elkaar gebruikt, hoewel dit technisch onjuist is. Niet alle concentraten zijn extracten, maar alle extracten zijn concentraten. De meest gebruikte oplosmiddelen om cannabisextract te maken zijn butaan, propaan, ethanol en superkritische koolstofdioxide (CO2).

PUBLICITE

Wat is een cannabisextract

?
Een cannabisextract is een specifiek soort cannabisconcentraat. Terwijl concentraten kunnen worden gemaakt door middel van verschillende mechanische processen en door het gebruik van een oplosmiddel, zijn extracten uniek omdat ze uitsluitend worden gemaakt door het gebruik van een oplosmiddel.

De details van het extractieproces verschillen enigszins, afhankelijk van het specifieke oplosmiddel dat wordt gebruikt. Over het algemeen bestaat het proces uit het combineren van cannabisplanten met een andere chemische stof of substantie om alle cannabinoïden uit de plant te verwijderen. Het plantmateriaal wordt vervolgens gescheiden van het met cannabinoïden doordrenkte oplosmiddel en het oplosmiddel wordt verdampt of op een andere manier verwijderd. Wat overblijft is een massa hooggeconcentreerde cannabinoïden.

Typen cannabisextracten

Gebaseerd op de bovenstaande definitie van extracten, zijn er veel verschillende soorten en vormen van cannabisextracten. Over het algemeen worden cannabisextracten genoemd naar hun textuur, die kan variëren van vloeibare cannabisolie-extracten tot een droog, kruimelig THC-extract zoals crumble. Sommige extracten zijn genoemd naar hun specifieke extractieproces. Hier zijn enkele van de meest voorkomende cannabisextracten die tegenwoordig op de markt zijn:

Kruimel een droog, kruimelig cannabisextract.

PUBLICITE

Wax een cannabisextract met een relatief kleverige, rekbare textuur.

Shatter een cannabisextract met een brosse, gemakkelijk breekbare uiteindelijke textuur.

Budder meestal gemaakt met butaan, budder wordt ook “geklopt” totdat het een boterachtige textuur krijgtAndere cannabisextracten worden genoemd naar het extractieproces dat wordt gebruikt om ze te maken. Deze omvatten producten zoals :

levende hars een van de meest recente verschijningen op het toneel, levende hars wordt geëxtraheerd uit verse, rauwe planten in plaats van gedroogd cannabis plantenmateriaal.

PUBLICITE

Haschisch ISO – een cannabisextract dat wordt geproduceerd met isopropylalcohol of ethanol als oplosmiddel.

Butane Hash Oil (BHO) – een cannabisextract dat wordt geproduceerd met butaan als oplosmiddel.

CO2-extractie een cannabisextract dat wordt geproduceerd met gecomprimeerd CO2.

Tinctuur tincturen zijn technisch gezien een extract, omdat ze alcohol gebruiken om de cannabinoïden uit het plantmateriaal te extraheren om een superpotent concentraat te maken.

Hoe gebruik je cannabisextracten

?
De meeste cannabisextracten moeten worden geconsumeerd door dabben. Dit vereist een dab rig en een hittebron, zoals een brander. In het kort verhitten gebruikers de nagel van een dab rig en plaatsen een stukje cannabis extract op de hete nagel waar het verdampt. Gebruikers zuigen de damp vervolgens door een waterpijp en inhaleren de superkrachtige, cannabinoïderijke damp. Eetbare of drinkbare extracten, zoals tincturen, zijn veel eenvoudiger: gewoon eten, drinken of onder de tong innemen.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed