Connect with us

Manitoba’s rechtbank handhaaft verbod op het thuis kweken van cannabis

Gepubliceerd

on

Thuis cannabis kweken in Manitoba
Volg ons op Facebook

In een beslissing die op vrijdag 13 oktober is gepubliceerd, heeft een rechter in Manitoba de vordering van een inwoner afgewezen die de rechtmatigheid betwist van het verbod voor inwoners van Manitoba om hun eigen cannabis te kweken.

PUBLICITE

Het verbod geldt niet voor mensen met een vergunning voor het kweken van cannabis voor medische doeleinden, maar voor mensen die thuis maximaal vier cannabisplanten willen kweken, wat is toegestaan onder de federale wetgeving.

De wet van Manitoba, die sinds 2018 van kracht is, werd aangevochten door inwoner Jesse Lavoie, die stelde dat het provinciale verbod ongrondwettelijk was en een overschrijding van de provinciale bevoegdheden.

Ter verdediging voerde de provinciale overheid aan dat het verbod op het thuis kweken van cannabis binnen de bevoegdheid van de provincie valt om de volksgezondheid en veiligheid te beschermen. Door dit te doen, zorgt de provincie ervoor dat de zwarte markt niet kan profiteren van thuis gekweekte cannabis en helpt het om het uit de handen van jongeren te houden, zo voerden ze aan.

Rechter Shauna McCarthy van de Court of Queen’s Bench was het eens met de regering van Manitoba en stelde dat de straffen, hoewel streng, niet buitensporig strafbaar waren en geen inbreuk maakten op het evenwicht tussen provinciale en federale jurisdicties. De provincie Manitoba heeft het recht om het thuis kweken van cannabis te verbieden, ook al staat de federale wet het kweken van maximaal vier planten toe.

PUBLICITE

Een van Lavoie’s advocaten in de zaak, Kirk Tousaw, zei dat ze van plan zijn om in beroep te gaan tegen de beslissing.

“We zijn van plan om tegen deze teleurstellende beslissing in beroep te gaan en onze strijd voort te zetten zodat Manitobans dezelfde vrijheden kunnen uitoefenen als andere Canadezen,” vertelt Kirk Tousaw aan StratCann.

“Hoewel we van plan zijn om tegen deze beslissing in beroep te gaan, is het belangrijk om te benadrukken dat Manitobans niet naar de rechtbank hoeven te gaan om slechte wetten aan te vechten. De regering moet ze veranderen en we hopen dat de nieuwe NDP-regering de slechte beleidskeuzes van haar voorganger zal terugdraaien.”

In april van dit jaar bevestigde het Hooggerechtshof van Canada een gelijksoortig verbod op zelfgekweekte cannabis in Quebec, waarbij het oordeelde dat de provincie de bevoegdheid had om een dergelijk verbod af te dwingen, ondanks federale regels die maximaal vier planten per huishouden toestaan.

PUBLICITE

Quebec en Manitoba waren de enige twee provincies die thuiskweek volledig verboden, net als het territorium Nunavut. Terwijl de regels van Quebec boetes bevatten voor mensen die cannabis kweken, bevat het verbod van Manitoba strafrechtelijke sancties en een boete van $2.542 voor het kweken van cannabis voor niet-medische doeleinden in een woning, evenals maximaal een jaar gevangenisstraf en verbeurdverklaring van persoonlijke eigendommen.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed