Connect with us

Tsjechisch ministerie van Volksgezondheid stelt verbod op zeven nieuwe synthetische cannabinoïden voor

Gepubliceerd

on

Verbod op synthetische cannabinoïden in Tsjechië

Het Tsjechische ministerie van Volksgezondheid wil stappen ondernemen om de toename in het gebruik van synthetische cannabinoïden aan te pakken door voor te stellen om nog zeven psychoactieve stoffen te verbieden.

PUBLICITE

Als reactie op de uitdagingen die synthetische cannabinoïden met zich meebrengen, willen de Tsjechische autoriteiten stoffen als HHCP, HHCH, HHCB, HHC-C8, THCH, THCB en THC-C8 verbieden vanwege de mogelijke gezondheidsproblemen die het gebruik ervan met zich meebrengt.

Eerder verbood de Tsjechische overheid bepaalde cannabinoïden zoals HHC, HHC-O en THCP nadat kinderen in het ziekenhuis waren opgenomen omdat ze deze stoffen in snoep hadden geconsumeerd. Sindsdien zijn er echter nieuwe varianten op de markt verschenen, waardoor de overheid verdere regulerende maatregelen heeft genomen.

Het Ministerie van Volksgezondheid waarschuwt ook voor de risico’s van het spuiten van vloeibare acetaten bij hoge temperaturen, waarbij kankerverwekkende ketenen kunnen ontstaan.

Hoewel deze maatregelen bedoeld zijn om onmiddellijke problemen aan te pakken, zijn critici van mening dat een snel verbod het probleem misschien niet effectief oplost. Ze benadrukken de noodzaak van bredere wetgevende hervormingen om onverantwoordelijke fabrikanten aan te pakken en psychoactieve stoffen uitgebreid te reguleren. Ze roepen op tot sterkere wetgeving die duidelijke regels vastlegt voor het op de markt brengen van soortgelijke stoffen in de toekomst.

PUBLICITE

Jan Martin Paďouk van CannaFamily gelooft met Expats.cz dat een gereguleerde cannabismarkt voor volwassenen een effectievere langetermijnoplossing zou kunnen zijn. Het debat over de llegalisering van cannabis stagneert echter onder Tsjechische politici. Wetgevers hebben tot januari 2025 de tijd om het eens te worden over een kader voor nieuwe wetgeving over stemmingsverruimende middelen, wat het einde zou betekenen van het huidige verbod.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed