Connect with us

Woordenlijst cannabis

Cannabis zaden

Cannabiszaden zijn klaar om geplant te worden en te groeien zodra ze succesvol zijn ontkiemd of de wortel door de beschermende zaadhuid is gedrongen. Cannabiszaden zijn verkrijgbaar in reguliere, gefeminiseerde en autoflowering vormen. Thuiskwekers kiezen vaak voor gefeminiseerde zaden om er zeker van te zijn dat de volwassen plant een vrouwelijke bloeier is.

PUBLICITE

Lees meer over cannabiszaden

Zoals alle bedektzadigen, of bloeiende planten, produceert cannabis zaden die alle genetische informatie bevatten die nodig is voor groei en voortplanting. Wanneer een zaadje wordt geplant, dicteert de vertaling van dit genetisch materiaal elke unieke fysieke eigenschap die de volwassen plant zal hebben. Als dit gewenste eigenschappen zijn, zoals potentie, geur, kracht, etc., kan een kweker hierop selecteren door middel van een lang proces van genetische stabilisatie gedurende generaties, wat uiteindelijk resulteert in de creatie van een cultivar of strain.

Anatomie van een cannabiszaadje

Cannabiszaden zijn ongeveer zo groot als een peperkorrel, ovaal van vorm en puntig aan beide uiteinden, met een longitudinale transversale kam aan slechts één kant, van top tot top. Het is deze rand die opengaat tijdens het ontkiemen. De tegenoverliggende zijde is afgerond. Het zaadlichaam is bruin, maar onderontwikkelde en onbevruchte zaden kunnen gebroken wit van kleur zijn en zijn meestal kleiner.

Het lichaam van een cannabiszaadje is gevlekt of gestreept, meestal met lichtbruine vlekken, maar sommige cannabisvariëteiten kunnen rode of gele markeringen hebben. Plantenembryo’s zitten in de zaden en bevatten alle cellen die op een dag zullen uitgroeien tot bladeren, wortels en stengels. De embryo’s, die zich in de voortplantingsorganen bevinden, worden beschermd door een buitenste omhulsel dat de vruchtwand wordt genoemd. De cruciale onderdelen van het plantenembryo zijn de zaadlobben, de eerste bladeren die uit het zaad verschijnen, en de kiemwortel, die zich ontwikkelt tot de primaire wortel. Zodra het zaadje is ontkiemd en begint uit te groeien tot een volwassen plant, beschermen speciale structuren, wortelkappen genaamd, de groeitoppen van de plant.

Cannabis zonder zaad

Cannabis die tegenwoordig commercieel wordt gekweekt, bevat geen zaden. De kweekpraktijken die dit mogelijk hebben gemaakt, zijn geworteld in fundamentele biologische concepten. Cannabis is een tweehuizige plant, wat betekent dat het verschillende mannelijke en vrouwelijke organismen heeft, net als mensen. Als een vrouwelijke plant rijpt in de aanwezigheid van een mannelijke plant, bevrucht het stuifmeel van de mannelijke plant de vrouwelijke plant en bevatten haar schutbladeren zaden aan het einde van de bloeicyclus. Zaadloze cannabis komt vaak voor, zelfs bij massale buitenkweek, maar nog niet zo lang geleden was dit niet het geval.

PUBLICITE

Rond het midden van de 20e eeuw ontdekten kwekers dat het elimineren van mannelijke planten zodra ze hun geslachtskenmerken vertoonden, een oogst opleverde met alleen onbevruchte vrouwtjes, wat resulteerde in THC-rijkere cannabisbloemen waarvan de zaden niet verwijderd hoefden te worden voor het roken. Deze zaadloze cannabis werd bekend als sinsemilla, wat in het Spaans vertaald “zaadloos” betekent. Het wordt ook vaak gespeld als sinsemilla.

Hoe cannabis zaden worden geproduceerd

Commerciële kwekers die cannabisbloemen produceren willen zaadloze planten, maar er zijn ook kwekers die zaden willen verkopen aan de groeiende thuiskwekende markt. De productie van cannabiszaden begint met de stuifmeelkorrel van een mannelijke plant.

Uit deze korrel ontwikkelt zich een stuifmeelbuis die mannelijke geslachtscellen produceert die zich als stuifmeel verspreiden. De migratie van het stuifmeel naar de eicel van een vrouwelijke plant leidt tot het vallen van de stampers en het begin van de zaadproductie.

De schutbladeren, die de eicel bevatten, vullen zich dan met zaden. Omdat zaadplanten het natuurlijke resultaat zijn van stuifmeel dat de zaadknoppen bevrucht, is het produceren van cannabiszaden een kwestie van de natuur zijn gang laten gaan.

PUBLICITE

Wat is het verschil tussen gefeminiseerde, reguliere en autoflowering zaden?
Er zijn een paar verschillen tussen deze soorten cannabis zaden.

Gefeminiseerde zaden: Het belangrijkste verschil tussen gefeminiseerde cannabis zaden en reguliere cannabis zaden is dat gefeminiseerde zaden zijn ontworpen om uitsluitend vrouwelijke planten te produceren. Dit is belangrijk voor de kweek, omdat rookbare bloemen alleen worden geproduceerd door vrouwelijke planten. Een mannelijke plant kan een oogst ruïneren als hij naburige vrouwelijke planten bestuift, waardoor ze bloemen vol zaden produceren.

Autoflowering zaden: autoflowering zaden zijn zorgvuldig geselecteerd om het bloeiproces te beginnen en te eindigen op basis van de volwassenheid van de plant in plaats van de hoeveelheid licht die het elke dag ontvangt. Autoflowering zaden zijn over het algemeen eenvoudiger te kweken en hebben niet zoveel licht nodig, waardoor ze perfect zijn voor locaties met een kort groeiseizoen of voor binnenkweek.

Is het legaal om cannabiszaden te kopen?
In Frankrijk is het legaal om cannabiszaden te kopen. Het is echter illegaal om ze te planten als je geen toestemming hebt (narcoticalicentie voor medicinale cannabis, boerenstatus voor hennep).

Hoe bewaar je cannabis zaden

Zaadleveranciers sluiten zaden soms vacuüm in en vriezen ze in voor langdurige opslag, maar commercieel verkrijgbare zaden in Nederlandse headshops worden verkocht in kleine plastic flesjes bij kamertemperatuur en lage luchtvochtigheid (6-12%).

Vochtigheid en licht zijn de grootste vijanden van zaadopslag. Daarnaast kunnen zaden tot twee jaar levensvatbaar blijven als ze onder de meest willekeurige omstandigheden worden bewaard. Het is bekend dat marihuanazaden die van de grond worden opgeraapt of onder in een lade worden gevonden, uitgroeien tot krachtige jonge planten.

Wietzaden ontkiemen

Ontkiemen is het proces waarbij de vegetatieve groei van de nieuwe cannabisplant begint. Dit proces begint wanneer het zaadje wordt blootgesteld aan water en licht. Het zaadje verlaat de sluimertoestand en hervat de essentiële metabolische processen die zich voeden met energiereserves om de zaadhuls voorzichtig te openen en de eerste wortel te laten groeien. Deze wortel zal zich uitstrekken tot hij bezit heeft genomen van de omgeving, waarna hij twee kleine embryonale blaadjes (cotyledonen) uit de zaadhuid scheurt. Cotyledonen bevinden zich in het zaad voor de ontkieming en worden niet als “echte” bladeren beschouwd. De zaadlobben groeien tot ze ongeveer een centimeter lang zijn, en zodra de stengel eronder een hoogte van ongeveer vijf centimeter bereikt, groeit er een nieuwe set echte bladeren uit de top en wordt de stengel tussen de echte bladeren en de zaadlobben steeds langer.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed